Background
Background

Îngrijirea pielii înainte şi după epilare

Regulile sunt simple – iată pașii ce trebuie urmați pentru ca după epilare să rămâi cu o piele netedă și fină ca mătasea.

 

 

Înainte de epilare

 

Ideal este să începi cu un tratament de exfoliere care să pregătească pielea pentru îndepărtarea firelor de păr, fie că urmează să faci asta cu ajutorul aparatului de ras, a epilatorului electric, cu ceară sau cu o cremă epilatoare. Orice metodă ai alege, prin exfoliere îndepărtezi celulele moarte, iar firele de păr crescute sub piele devin mai ușor de îndepărtat. Îți propunem să folosești exfoliantul-unt de la Sabon, un produs emolient pe bază de săruri minerale și luxos unt de Monoi. Are o textură plăcută, conferă superhidratare pielii, iar aceasta devine mătăsoasă şi purificată.

 

Tot înainte de epilare, pentru a ușura procesul și a preveni durerea, dacă epilarea se face prin metode de smulgere a părului nedorit, fă un duș cu apă călduță sau aplică o compresă caldă pe zona ce urmează a fi supusă tratamentului. Prin această metodă, porii se deschid, iar extragerea firelor are loc mai ușor, nedureros și cu risc minim de iritații.

 

Nu folosi deocamdată creme hidratante sau ulei de corp, întrucât acestea interferează cu formula produsului epilator, diminuându-i eficacitatea, sau părul se înmoaie prea tare și nu mai poate fi smuls. Pielea trebuie să fie curată și perfect uscată înainte de epilare.

 

 

După epilare

 

În urma epilării, rămânem cu o piele frumoasă și netedă, dar extrem de sensibilă și care se poate irita foarte ușor. Pentru calmarea pielii, folosește o loțiune de curățare blândă, tonică, dar fără alcool, întrucât acesta irită zona proaspăt epilată. Spirtul medicinal, de exemplu, este strict interzis, în special în varianta lui nediluată, extrem de agresivă cu pielea.

 

Acum este momentul să aplici produsul hidratant, care reduce roșeața și scoate în evidență frumusețea pielii după epilare. La Sabon ai de unde alege din zeci de produse hidratante pentru corp, cu texturi diferite, însă Șerbetul-gel de corp, cu o formulă ușoară ce conține uleiuri de avocado şi aloe-vera, bogate în vitaminele A, D, E şi în acizi graşi esenţiali, stârnește adevărate pasiuni!

Right1Trans
Right2Trans