Background
Background

Politica de confidențialitate

Nota de informare privind protecţia datelor personale

 

SC SABON HOLDINGS SRL în calitate de autor, proprietar, administrator al site-ului www.sabon.ro, respectă caracterul privat şi securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale fiecărei persoane care vizitează acest site în vederea plasarii comenzilor de achizitie a produselor noastre, fiind înregistrată sub Nr 12082/2009 și 12116/2009 la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private, SC SABON HOLDINGS SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

 

SC SABON HOLDINGS SRL se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor personale furnizate de dumneavoastră prin intermediul site-ului www.sabon.ro prin plasarea de comenzi şi achiziţionarea de produse în magazinele SABON, asa cum prevăd dispoziţiile Legii 677/2001 cu modificările ulterioare privind protecţia datelor personale.

 

În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001, persoanele înregistrate, în calitate de persoane vizate, au următoarele drepturi:

 

  • dreptul la informare (art.12)
  • dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);
  • dreptul de intervenţie asupra datelor cu caracter personal (art.14);
  • dreptul de opoziţie (art.15);
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);
  • dreptul de a se adresa justiţiei (art.18).

 

Orice informaţie furnizată de dumneavoastră va fi considerată şi va reprezenta consimţământul dumneavoastră expres ca datele dumneavoastră personale să fie folosite de SC SABON HOLDINGS SRL în conformitate cu scopurile menţionate mai jos.

 

Dacă nu doriţi ca datele dumneavoastră să fie colectate vă rugăm să nu ni le furnizaţi.

 

Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie actualizate sau scoase din baza de date, ne puteţi notifica oricând acest lucru la următoarea adresă postala: SABON HOLDINGS SRL, Bd. Basarabia 256, sect. 3, Bucuresti sau pe adresa de email: suport@sabon.ro.

 

Tipul de date ce vor fi colectate si/sau prelucrate:

 

  • nume, prenume, nr telefon, adresa email, sex, data nastere, adresa postala de livrare a produselor, preferințele în cumpărarea produselor
  • in functie de alegerea dumneavoastra, societatea ofera un card de fidelitate care va aduce avantaje la achizitiile viitoare. Acest card are pe el inscris un numar de identificare. Acest numar de identificare nu reprezinta o data cu caracter personal, el este un atribut intern generat de catre compania SC SABON HOLDINGS SRL si serveste exclusiv la identificarea clientilor sai in sistemul de vinzari on-line sau prin reteaua de magazine proprii
  • Suplimentar faţă de cele mentionate mai sus, SC SABON HOLDINGS SRL va mai solicita date legate de cartul bancar pentru efectuarea platilor on-line. Aceste date nu vor fi stocate ci vor fi solicitate la fiecare achizitie cu plata on-line (daca este cazul) de catre platforma de plati terta, Pay-U.

 

Scopul colectării datelor

 

Atunci când ne furnizaţi datele cu caracter personal, SC SABON HOLDINGS SRL le poate utiliza în următoarele scopuri declarate, dacă nu se specifica în alt fel:

 

  • pentru a ne asigura că pagina de web este relevantă pentru nevoile dumneavoastră;
  • pentru a vă confirma comenzile plasate în sistem on-line şi a vă furniza informaţii suplimentare cu privire la acestea (date legate  de livrare, de facturare, etc);
  • pentru intocmirea formalitatilor si a documentelor necesare contractarii sau vanzarii de produse (facturi, contracte, note de livrare, documente care atesta achitarea produselor)
  • transmiterii de oferte, mesaje publicitare şi de marketing
  • informaţii despre promoţii prin poşta, telefon, SMS, adresa de email sau alte mijloace de comunicare cu privire la produsele noastre

 

SC SABON HOLDINGS SRL va furniza datele dumnevoastra constând in nume, prenume, adresa postala, numar de telefon, firmelor de curierat, atunci cand veti solicita efectuarea livrarii, in scopul realizarii acestui serviciu.

 

SC SABON HOLDINGS SRL poate dezvălui datele cu caracter personal către terţi dacă acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de bună-credinţă în care aceste acţiuni sunt necesare pentru conformarea la dispoziţiile legale; protejarea şi apărarea drepturilor de proprietate ale SC SABON HOLDINGS SRL şi ale site-ului www.sabon.ro, acţionarea în circumstanţe de urgenţă pentru protejarea siguranţei personale a angajaţilor, utilizatorilor de produse sau servicii. De asemenea, putem dezvălui date cu caracter personal către terțe companii pentru susținerea activitătilor publicitare, organisme financiare, entitati care lupta impotriva fraudei, furnizori de servicii tehnologice, cu care avem incheiate contracte cu clauze de confidențialitate.

 

Atunci când SC SABON HOLDINGS SRL este solicitat să furnizeze date cu caracter personal sau nu se permite acest lucru, vor fi dezvăluite doar acele date necesare îndeplinirii stricte a obiectului solicitării.

 

Modalitati de colectarea de date cu caracter personal

 

Datele cu caracter personal vor fi colectate prin urmatoarele modalitati:

 

  • prin formulare de abonare si inregistrare de pe site-ul sabon.ro
  • prin intermediul punctelor de vinzare din magazinele proprii cu ajutorul angajatilor

 

 

Utilizarea datelor statistice şi a datelor anonime

 

SC SABON HOLDINGS SRL poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate în urma prelucrării în următoarele scopuri:

  • realizării de rapoarte / analize;
  • realizării de informari în scopuri proprii;
  • publicării, promovării, ofertarii serviciilor oferite de SC SABON HOLDINGS SRL

 

Drepturile utilizatorului

 

Ca si persoană vizată, puteți contacta ofițerul nostru pentru protecția datelor în orice moment și în mod gratuit, cu o notificare, folosind datele de contact menționate mai sus, în vederea exercitării drepturilor dvs. în conformitate cu GDPR.

 

Aceste drepturi sunt următoarele:

 

  • Dreptul de a primi informații cu privire la prelucrarea datelor și o copie a datelor procesate
  • Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete
  • Dreptul de a solicita ștergerea datelor “dreptul de a fii uitat” cu caracter personal și, în cazul în care datele cu caracter personal au fost făcute publice, transmiterea informațiilor referitoare la solicitarea de ștergere către alți operatori
  • Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor
  • Dreptul la portabilitatea datelor - poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator
  • Dreptul de a se opune prelucrării datelor cu intenția de a înceta prelucrarea
  • Dreptul de a retrage oricând un consimțământ dat în vederea opririi unei prelucrări a datelor care se bazează pe consimțământul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrării pe baza consimțământului acordat înainte de retragere
  • Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere dacă considerați că prelucrarea datelor este o încălcare a GDPR.

 

 

Informaţii despre cookie-uri

Politica Cookies

 

Ce este un cookie?

 

Un “cookie” (“browser cookie”, “HTTP cookie” sau “internet cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și cifre, ce poate fi stocat pe terminalul utilizatorului (computer, mobil sau alt echipament de pe care se accesează Internetul). Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Safari) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard-disk-ul utilizatorului). Durata de existență a unui cookie este determinată.

 

De ce folosim cookies?

 

Această tehnologie de stocare automată a datelor este utilizată pentru a colecta informații ca: tipul de browser, sistemul de operare etc. Folosim cookies pentru a îmbunătăți utilizarea și funcționalitatea site-ului nostru și pentru a înțelege mai bine modul în care vizitatorii îl utilizează.

Cookie-urile noastre permit identificarea în timp a utilizatorilor care au mai vizitat site-ul nostru, fără a compromite datele cu caracter personal. Pentru a vă oferi cele mai bune servicii, vom folosi atât cookie-uri "permanente", cât și "cookie-uri de sesiune".

Cookie-urile permanente servesc la a vă oferi o navigare mai bună pe site-ul nostru.
Dezactivarea acestor cookie-uri nu afectează posibilitatea utilizării site-ului.

Datele stocate în cookie-urile de sesiune sunt valabile numai pentru vizita dumneavoastră curentă și oferă posibilitatea utilizării depline a serviciilor disponibile pe site-ul nostru.

 

Cum pot opri cookies?

 

Browserul poate fi configurat astfel încât să respingă fișierele cookie. Dezactivarea cookie-urilor poate duce, însă la îngreunarea accesării paginilor web ale site-ului sau la imposibilitatea de înregistrare sau de folosire a unor funcții care necesită înregistrarea sau colectarea de informații. Setările referitoare la cookies pot fi modificate oricând.

Dacă nu doriți cookie-uri, puteți modifica setările browser-ului (pentru informații, consultați secțiunea "Ajutor" din bara de meniu a browser-ului dumneavoastră). Cookie-urile deja stocate pe computerul dumneavoastră pot fi eliminate prin ștergerea datelor temporare de navigare.

 

Ce tipuri de cookies sunt folosite?

 

Pe site-ul www.sabon.ro se găsesc următoarele tipuri de cookie-uri:

 

 

CategorieNumeDescriereExpirare
Necesare - Cookie-urile necesare sunt utile pentru la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.                PHPSESSID Identificatorul sesiunii de lucru, folosit la autentificare. Face legatura dintre sesiunea de lucru de pe server si terminal. Dezactivarea lui afecteaza functionalitatea autentificarii; daca este dezactivat sesiunea de lucru se va reinitializa.  La incheierea sesiunii de navigare
lang Reţine codul ISO pentru limba în care conţinutul site-ului este afişat. Este strict necesar pentru ca site-ul să funcţioneze corect.  La incheierea sesiunii de navigare
land_id Reţine ID-ul intern al limbii în care conţinutul site-ului este afişat. Este strict necesar pentru ca site-ul să funcţioneze corect.  Niciodată
lang_name Reţine denumirea limbii  în care conţinutul site-ului este afişat. Este strict necesar pentru ca site-ul să funcţioneze corect.  Niciodată
locale_code Reţine codul local al limbii în care conţinutul site-ului este afişat. Este strict necesar pentru ca site-ul să funcţioneze corect.  Niciodată
Preferințe - Cookie-urile de acest tip ajută site-ul să memoreze informaţiie care influenţează modul în care acesta arată şi funcţionează; ele rețin preferințele utilizatorilor, cum sunt de exemplu limba sau țara din care se accesează site-ul.  cart Memorează conţinutul coşului de cumpărături al utilizatorului.  4 ore
dPR Este folosit pentru a identifica densitatea ecranului utilizatorului (device pixel ratio) pentru afişarea imaginilor în mod corespunzător. Niciodată
hideAlert(urmat de un număr) Este folosit pentru a nu afişa diferite notificări la cererea utilizatorului (cand apasă pe butonul de închidere a notificării). Ex: notificare folosire cookie-uri. 12 ore

 

Alte cookie-uri funcţionale se pot adăuga în viitor.

 

 

Cookie-uri instalate de terţi

Pe site-ul nostru se pot regăsi cookie-uri plasate de terţe părţi, pe care nu le controlăm.

 

CategorieNumeDescriereExpirare
Statistică - Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-ul prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim. _ga Folosite de Google Analytics. înregistrează un ID unic folosit pentru a genera date statistice despre cum vizitatorul utilizează site-ul.  2 ani
_gali Folosite de Google Analytics. La încheierea sesiunii de navigare
_gat Folosite de Google Analytics. La încheierea sesiunii de navigare
_gid Folosite de Google Analytics. înregistrează un ID unic folosit pentru a genera date statistice despre cum vizitatorul utilizează site-ul.  La încheierea sesiunii de navigare
Marketing - Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a urmări traseul utilizatorilor de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi eficiente pentru utilizatori, aşadar ele sunt mai valoroase pentru publisheri şi pentru agenţiile de publicitate / terţi. ads/ga-audiences Folosite de Google AdWords pentru a reactiva vizitatorii care se estimează că se pot transforma în clienţi, bazandu-se pe comportamentul online al acestora. La încheierea sesiunii de navigare
ads/user-lists/# Folosite de Google AdWords. La încheierea sesiunii de navigare
collect Folosite pentru a trimite date către Google Analytics despre device-ul şi comportamentul utilizatorului. Urmăresc utilizatorul în funcţie de device-uri şi canalele de marketing.  La încheierea sesiunii de navigare
fr Folosite de Facebook pentru a livra servicii de publicitate cum este licitarea în timp real de către terţi / agenţii. 3 luni
IDE Folosite de Google DoubleClick pentru a înregistra şi raporta acţiunile utilizatorului după vizualizarea sau accesarea reclamelor advertiserilor cu scopul de a măsura eficacitatea reclamei şi pentru a livra reclame targetate utilizatorului.  1 an
impression.php/# Folosite de Facebook pentru a memora impresiile pe pagini folosind butonul de Facebook log-in.  La încheierea sesiunii de navigare
test_cookie Folosite pentru a verifica dacă brwoser-ul utilizatorului acceptă cookie-uri.  La încheierea sesiunii de navigare
fbm_165523266803396 Create şi folosite de Facebook Pixel pentru identificarea domeniului. 1 an
fbsr_165523266803396 Create şi folosite de Facebook Pixel. 1 an
tr Folosite de Facebook Pixel. La încheierea sesiunii de navigare

 

 

Link-uri către politica de confidenţialitate, termenii şi condiţiile Facebook se pot găsi aici: https://www.facebook.com/help/cookies/update.


Pentru Google, puteţi găsi mai multe informaţii aici: https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=ro.

 


Dacă nu doriţi cookie-uri, puteţi modifica setările browser-ului (pentru informaţii, consultaţi secţiunea "Ajutor" din bara de meniu a browser-ului dumneavoastră). Cookie-urile deja stocate pe computerul dumneavoastră pot fi eliminate prin ştergerea datelor temporare de navigare.

 

 

 

 

 

Right1Trans
Right2Trans