Untul de cacao este grăsimea vegetală naturală, comestibilă, de culoare galben pal, a bobului de cacao. În timpul procesării bobului de cacao, pudra de cacao şi untul de cacao sunt separate într-o etapă timpurie. Untul de cacao a fost considerat cea mai bună substanţă hidratantă şi este folosit de secole de catre oamenii care isi doresc o piele catifelată şi suplă. Acesta este adesea recomandat pentru tratamentul problemelor de piele, ca eczemele şi dermatita. Femeile însărcinate folosesc de mult timp formule ce au la bază acest ingredient, pentru a preveni şi trata vergeturile. Loţiunile şi uleiurile care îl conţin sunt adesea folosite în masajele de aromaterapie, deoarece conferă relaxare şi o stare excelentă.
Beneficiile untului de cacao:
- Previne îmbătrânirea datorită concentraţiei sale mari de antioxidanţi, printre care se numară acidul oleic, acidul palmitic şi acidul stearic. Acestea au un rol esenţial în neutralizarea radicalilor liberi.
- Îndepărtează cicatricile, ajutând pielea să se regenereze rapid.
- Îngrijeşte părul prin faptul că îl hidratează, făcându-l mai suplu şi mai puternic, dar şi prin faptul că poate reduce apariţia mătreţii şi, implicit, căderea părului.
- Protejează tenul, ţinând departe impurităţile din mediul exterior, pe care le împiedică să intre în contact cu acesta.
- Reduce inflamarea datorită faptului că este bogat în acizi graşi. Poate trata psoriazisul, eczemele, iritaţiile sau orice alt tip de afecţiuni inflamatorii ale organismului.
Cum poate fi folosit untul de cacao?
În primul rând, acesta poate fi întrebuinţat de oricine suferă de piele uscată. Cele mai vizibile semne ale acestei afecţiuni sunt atunci când ai pielea crăpată şi se cojeşte. De asemenea, buzele crăpate şi cu un aspect tern sunt, la rândul lor, un alt semn că ai nevoie de hidratare. Aşadar poţi folosi acest produs miraculos aplicându-l pe zonele afectate. Mai mult, părul va avea numai beneficii de pe urma folosirii unei măşti cu unt de cacao.
În plus, acesta are avantajul de a putea fi administrat şi pe cale orală, în combinaţie cu alte ingrediente sau singur, deoarece are multe avantaje asupra sănătăţii, printre care se numără şi faptul că protejează inima.