Background
Background

Ten frumos la genul masculin

În primul rând, curat!

 

Tenul bărbatului nu diferă atât de mult pe cât credem de cel al femeilor și are nevoi similare, chiar dacă percepția majorității oamenilor e că apa și săpunul sunt suficiente când vine vorba de ritualul de curățare a pielii la bărbați. Nu este deloc așa. Și tenul masculin poate fi gras sau uscat, sensibil, predispus ridurilor premature sau iritațiilor, și de aceea, faza de îndepărtare a impurităților și celulelor moarte este extrem de importantă. Sabon a inventat un produs minunat dedicat bărbaților, Crema de curățare Gentleman, o cremă bogată în ulei de ceai alb detoxifiant, ulei de nucă de cocos hidratant şi unt de Shea, ce curăţă tenul în profunzime. Untul de Shea conține acizi graşi esenţiali şi vitaminele A, E şi K, ingrediente ce menţin nivelul optim de hidratare al pielii şi contribuie la regenerarea celulară.

 

Bărbieritul, o plăcere

 

În era modernă, odată cu apariția ustensilelor de ras moderne și sigure, bărbieritul s-a transformat dintr-o adevărată artă și dintr-un ritual al etalării masculinității și curajului (cuțitele pentru bărbierit erau, în trecut, adevărate arme albe), într-un automatism. S-au eliminat riscurile, dar și plăcerea de a-ți îngriji tenul pe îndelete, graba și rutina luând locul desfătării pe scaunul bărbierului.

O greșeală frecventă pe care o fac bărbații zilelor noastre este că nu au răbdare să aștepte ca produsele să acționeze asupra pielii, pentru un efect optim. Amintește-ți, așadar, să nu pui lama pe față imediat după aplicarea spumei sau cremei de ras. Dă timp produsului, câteva minute, să înmoaie bine tenul și să-l hidrateze profund. Lama de ras va aluneca astfel mai ușor, pielea va rămâne catifelată și vei evita apariția iritațiilor.

După bărbierit, protejează-ți tenul cu un produs delicat și hrănitor, precum after shave-ul Gentleman de la Sabon. Conține ulei din sâmburi de struguri care, la rându-i, e bogat în acizi graşi esenţiali ce contribuie la întărirea şi protejarea celulelor pielii.

 

Dacă nu-i musai, nu o face zilnic

 

Dermatologii recomandă, dacă și cerințele jobului și stilul tău de viață îți permit, să nu te bărbierești zilnic. Măcar în weekend fă o pauză. Barba de trei zile este la mare modă, iar pielea ta îți va mulțumi să-i acorzi, din când în când, un pic de libertate.

Right1Trans
Right2Trans