Cum să trăieşti mai mult şi mai bine

Cum să trăieşti mai mult şi mai bine – mici trucuri care-ţi pot schimba viaţa!

14 iulie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

În cele mai multe dintre cazuri, o dietă sănătoasă, un regim de viață echilibrat și o karmă bună ne asigură de faptul că vom strânge ani mulți în buletin. Mai există însă și alți factori care pot influența speranța de viață lungă și fericită.

Încearcă mereu ceva nou

„Rutina ne omoară“ se pare ca nu e doar o figură de stil. Facem în fiecare zi cam aceleași lucruri, nu putem sau nu vrem să ieșim din zona de confort, și de aceea șansa noastra de a câștiga cinci ani de viață e pierdută, susține un studiu efectuat la Universitatea Harvard. Învață mereu lucruri noi (o limbă străină, o meserie, o poezie) și vei avea mintea mai alertă și un organism mai sănătos.

 

Petrece cât mai mult timp în natură
Chiar dacă stai într-un oraș mare, petrece cel puțin 20 de minute pe zi pe o bancă, într-un parc, privind natura. Sau transformă-ți balconul într-o oază verde și relaxează-te acolo, de preferat cu o carte bună în mână.

 

Gândește ca un învingător
Ești genul de om care se plânge mereu de cât de grea și nedreaptă e viața, de cum au unii noroc în timp ce alții trag din răsputeri, degeaba? „Felicitări“, sigur n-o să prinzi suta de ani! Nu că ar fi asta o mare realizare, dar o viață lungă trăită frumos, în care ai simțul propriei misiuni și valori, este. Nu e nevoie să câștigi competiții sau să iei premiul Oscar, gândirea de învingător e accesibilă oricui. Trebuie doar să te străduiești să fii printre cei mai buni în ceea ce faci, să fii de încredere, să ai încredere în tine, să găsești puterea de a te ridica de jos oricât de dur te-ar lovi viața.

 

Fă-ți timp (și chef) pentru dragoste
Persoanele cu o viață sexuală bogată și satisfăcătoare trăiesc în medie cu șapte ani mai mult decât cele care nu pun prea mare preț pe dragostea fizică. Dacă faci dragoste des și cu plăcere, ai parte de o relație de cuplu închegată, de un tonus psihic și fizic mai bun, de neprețuitul sentiment că ești un om iubit și dorit. Plus câtiva ani adăugați speranței tale de viață.

 

Cum să trăieşti mai mult şi mai bine – mici trucuri care-ţi pot schimba viaţa!
Comments