Exfolierea pielii este o etapă importantă a îngrijirii pielii, iar utilizarea consecventă a scrubului de corp este alegerea ideală – să vedem de ce!

5 motive să alegi un scrub de corp

1 martie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

5 motive să alegi un scrub de corp

Exfolierea pielii este o etapă importantă a îngrijirii pielii, iar utilizarea consecventă a scrubului de corp este alegerea ideală – să vedem de ce!

 

5 motive să alegi un scrub de corp

Exfolierea mecanică prin intermediul unui scrub de corp, produs cosmetic cu consistență de gel fluid care conține micro particule abrazive cu efect de peeling, a devenit tot mai populară datorită beneficiilor evidente pentru piele și nu numai. O întreagă experiență multisenzorială se creează atunci când textura, aroma și modul de aplicare lucrează în sinergie pentru acel mult-dorit efect de „piele nouă“.

Dar să le luăm pe rând și să punem sub lupă cinci motive pentru care să introduci scrubul de corp în rutina ta de frumusețe.


1.Exfolierea pielii

Scruburile de corp sunt concepute pentru exfolierea pielii prin îndepărtarea celulelor moarte, murdăriei și impurităților. Exfolierea pielii, realizată în mod regulat, ajută la desfundarea porilor, promovează regenerarea celulară și lasă pielea mai netedă și mai luminoasă. Acest proces poate îmbunătăți, de asemenea, eficacitatea altor produse de îngrijire a pielii, precum crema hidratantă, permițându-le să pătrundă mai ușor în piele.


2.Efectul de netezire și catifelare

Particulele abrazive din scrubul de corp ajută la îndepărtarea pielii aspre, uscate sau descuamate, dezvăluind o piele nouă, moale și netedă. Acest beneficiu e cu atât mai vizibil în zonele predispuse la rugozitate, cum ar fi coatele, genunchii și călcâiele . Utilizarea regulată a unui scrub de corp poate contribui la o textură mai uniformă a pielii.


3.Îmbunătățirea circulației sangvine

Masarea unui scrub de corp pe piele stimulează circulația sângelui. Fluxul sanguin crescut aduce mai mult oxigen și nutrienți celulelor pielii, promovând sănătatea generală a țesutului cutanat. O circulație sangvină mai bună poate contribui, de asemenea, la reducerea aspectului de coajă de portocală, deci la prevenirea și combaterea celulitei.


4.Pregătirea pielii pentru alte tratamente

Utilizarea unui scrub de corp înainte de a aplica autobronzante, loțiuni hidratante, creme de corp sau alte produse de îngrijire a pielii poate spori eficacitatea acestor produse. Îndepărtând celulele moarte și creând o suprafață mai netedă, exfolierea pielii facilitează absorbția uniformă a produselor de hidratare și tratament, asigurând un efect benefic rapid și de lungă durată.


5.Combaterea stresului și relaxarea

Acțiunea de a aplica un scrub de corp, de a-l masa în piele și de a inspira parfumul lui natural e o experiență relaxantă și un răsfăț pentru toate simțurile, de la cel tactil până la cel olfactiv. Exfoliantele corporale premium conțin și ingrediente aromatice precum uleiuri botanice cu efect calmant sau revigorant. Introducerea unui exfoliant corporal în rutina de îngrijire a pielii îți va oferi o experiență spa la tine acasă, un moment prețios de relaxare și deconectare.

 

 

Produse recomandate
Comments