Secrete de frumuseţe pe vreme rece

Secrete de frumuseţe pe vreme rece

6 noiembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Secrete de frumuseţe pe vreme rece

Frigul nu prea ține cu pielea, care-i plăcut îmbujorată pe timp de ger, dar, în profunzime, suferă. Iată ce ai de făcut pentru ca frumuseţii tale să-i meargă bine pe timp de iarnă.

Iarna, cea mai mare problemă cu care se confruntă pielea este deshidratarea – senzaţia că tenul este uscat şi „ține“.  Buzele și mâinile au și ele de suferit. Să vedem ce-i de facut, în funcţie de zona afectată.

Folosește texturi bogate

Chiar dacă ai tenul gras, pe vreme rece, înlocuieşte cremele şi loţiunile astringente, care conțin alcool, cu unele puternic hidratante, bogate în ingrediente naturale, hrănitoare. Pentru tenul uscat, alege creme de faţă grase, onctuoase. Produsele cosmetice folosite iarna e musai să conţină factor de protecţie solară, în special dacă te aventurezi în zone înzăpezite.

Scapă de roşeaţa nasului

Apare pentru că vasele de sânge se dilată brusc când scoatem nasul în aer rece, pentru a facilita circulaţia periferică. Acest efect poate fi camuflat de un fond de ten cu putere mare de acoperire, iar când intri în casă de la frig, ține pe nas câteva minute o batistă umezită cu apă caldă.

Fereşte buzele de crăpături

Pielea fină a buzelor nu se va crăpa de la ger dacă înainte de a ieşi din casă foloseşti un balsam de buze reparator sau puţin ulei de măsline. Rujul e bine să fie cremos, hidratant: renunţă o vreme la rujurile rezistente la transfer, care usucă buzele.    

Îngrijeşte mâinile pe timp de noapte

Afară, deşi le ţii în mănuşi, frigul tot ajunge la ele, plus că frecarea cu țesătura le sensibilizează şi mai mult. Soluţia e un fel de cui pe cui se scoate: înainte de culcare, aplică pe mâini cu o cremă emolientă şi poartă din nou... mănuşi! Dar unele subţiri, din bumbac (ţi le poţi face singură, dintr-un tricou vechi). Dimineaţa vei avea mâini catifelate, bine hidratate, gata de înfruntat o nouă zi friguroasă!

 

Produse recomandate
Comments