Cum păstrezi tinerețea mâinilor  - prevenția e cheia!

ageless_hands

17 noiembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Cum păstrezi tinerețea mâinilor - prevenția e cheia!

Se spune că mâinile reflectă vârsta reală a unei persoane, însă nu întotdeauna este real acest lucru pentru că o îngrijire deficitară a pielii mâinilor poate duce la îmbătrânirea ei prematură.

Pielea mâinilor îmbătrânește mai repede decât tenul sau pielea de pe restul corpului deoarece este mult mai mult expusă factorilor de mediu precum soare, vânt, frig, detergenți și alte substanțe chimice aflate în produsele de curățenie.

În plus, câte dintre noi aplicăm cu regularitate creme cu protecție solară și pe mâini atunci când suntem la plajă sau zi de zi?


Petele solare: ce este de făcut?

Expunerea la razele ultraviolete daunează celulelor melanocite, producătoare de pigment, și duce la apariția petelor maronii pe pielea mâinilor. Totodată, radiațiile solare determină subțierea pielii, depigmentările și ridurile.

Când te expui la soare, folosește cremă de protecție cu SPF, oxid de zinc și/sau dioxid de titan și reaplică atunci când este cazul.


De mare ajutor dacă pielea este foarte uscată

Pielea mâinilor este mai subțire și mai sensibilă pentru că există mai puține glande sebacee care să secrete sebum nutritiv. De aceea, este mult mai predispusă să dezvolte riduri, uscăciune și pete solare. 

De mare ajutor este să folosești mănuși de menaj atunci când speli vasele sau folosești diverse produse de curățenie, bogate în chimicale ce usucă pielea.

În plus, utilizează zilnic cremă de mâini bogată în acid hialuronic, glicerină, uleiuri esențiale, ceramide și formule pe bază de apă. Atunci când pielea este foarte uscată, alege unt pentru mâini îmbogăţit cu ulei de migdale dulci, pentru un extra-efect de catifelare.

Pentru cazurile în care pielea de pe mâini este extrem de uscată, aplică o cremă cu unt de Shea și poartă peste noapte mănuși din bumbac, pentru a favoriza pătrunderea în profunzime a ingredientelor nutritive. 

 

Produse recomandate
Comments