Somnul, aliatul tinereţii tale

Somnul, aliatul tinereţii tale

13 octombrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Ai nevoie de minimum șapte ore în lumea viselor pentru a fi fresh și în formă. Altfel, nopţile albe se pot transforma în zile negre pentru sănătatea și frumusețea ta.

Dacă te prinde zilnic miezul nopții în fața calculatorului, oboseala instalată îți va vlăgui organismul. Împrieteneşte-te cu somnul şi te vei bucura de nenumărate beneficii, printre care un aspect tânăr și sănătos multă vreme! Iată câteva dintre ele:

 

1. Menţine inima în formă. Lipsa somnului duce la înrăutăţirea circulaţiei sangvine şi la creșterea nivelului colesterolului, fapt ce crește riscul de infarct miocardic.

 

2. Reduce stresul. În lipsa orelor suficiente de odihnă, corpul tău produce hormoni de stres, ce te vor face să adormi tot mai greu. E un cerc vicios. Iată un truc de relaxare şi de inducere a somnului: stai sub pilotă până te încălzeşti bine, apoi dezveleşte-te brusc şi stai aşa câteva minute. Bagă-te apoi din nou sub aşternutul călduros. Fă asta de două, trei ori şi vei adormi apoi imediat, căci se ştie că frigul ademenește somnul.

 

3. Te face mai activă. După opt ore de somn bun, a doua zi, te vei simţi plină de energie şi gata să cucereşti lumea! Mai mult, tenul tău va arăta grozav, cearcănele vor fi diminuate, vei avea un aer fresh și tineresc!

 

4. Te ajută să slăbești. Studii serioase au demonstrat că persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sunt mai predispuse să devină supraponderale. Lipsa somnului dereglează nivelul hormonilor din organism, crește pofta nejustificată de mâncare și astfel te vei trezi „peste noapte“ cu multe kilograme în plus!

 

5. Ajută la refacerea organismului. Dacă se spune că în somn copilul creşte, atunci adultul întinereşte. Când dormi, corpul tău lucrează intens: celulele se regenerează, producând o cantitate mai mare de proteine, pentru a putea repara stricăciunile cauzate de stres, raze ultraviolete şi alţi factori exteriori nocivi.

 

Somnul, aliatul tinereţii tale
Comments