Destinații fabuloase de Crăciun în Europa

Destinații fabuloase de Crăciun în Europa

1 decembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Destinații fabuloase de Crăciun în Europa

De Crăciun, unii dintre vor să zboare în țări mai calde, ca păsările călătoare, iar alții adoră să se bucure de iarnă și de zăpadă în toată splendoarea ei. Iată câteva târguri de Crăciun europene mai puțin celebre, în care nu vei regreta dacă ajungi.

Primele piețe de Crăciun au apărut în Germania, în Evul Mediu, una dintre cele mai vechi fiind cea din Dresda, care datează din 1434. Tradiția a fost preluată de mai multe orașe de pe continentul european care devin destinații de vacanță în perioada sărbătorilor de iarnă.

Unele orașe sunt extrem de populare iarna și atrag milioane de turiști dornici să se bucure de mâncare, luminițe, zăpadă și plimbări cu sania. Există însă și destinații desprinse din povești, dar nu atât de aglomerate de Crăciun precum marile metropole.


Piața de Crăciun din Poznan, Polonia

Este una dintre cele mai îndrăgite din Polonia, precum și una dintre cele mai frumoase din Europa. Aranjamentele originale vor fi amplasate pe Old Market Square and Plac Wolności (Piața Libertății). Urcă în roata Ferris din Piața Libertății și bucură-te de priveliști spectaculoase ale părților istorice din Poznań.


Piața de Crăciun din Sevilia, Spania

Alături de celebrele căsuțe din lemn, vor fi organizate expoziții și spectacole stradale. Străzile orașului spaniol vor fi invadate de coruri de colindători, dar și de artizani de dulciuri. Cei aflați în căutarea de cadouri inspirate din cultura Andaluziei își pot răsfăța simțurile cu o porție de churros, celebrele gogoși spaniole.


Târgul de Crăciun din Tbilisi, Georgia

Piețele de Crăciun sunt organizate aproape în fiecare colț al capitalei, unde antreprenorii locali și start-up-urile își vând obiectele de artizanat, suveniruri, dulciuri de Crăciun, bomboane georgiane, mâncare delicioasă de stradă și vin fiert. 

Principalul Târg de Crăciun din Tbilisi este organizat în Piața First Republic, în apropiere de Bulevardul Rustaveli. Aici sunt organizate spectacole de teatru, concerte, teatre de păpuși, vizionări de filme în aer liber. Totul se desfășoară în jurul unui brad special de Crăciun.

 

Produse recomandate
Comments