Rodia, izvor exotic de sănătate și frumusețe

Rodia, izvor exotic de sănătate și frumusețe

21 iunie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Rodia, izvor exotic de sănătate și frumusețe

Cu atât de multe beneficii pentru sănătate și frumusețe, poate fi considerată un adevărat panaceu, un fruct delicios bun pentru... orice! Din cele mai vechi timpuri, rodia este este considerată un elixir al frumuseții.

Știm deja că rodia este un fruct delicios, dar nu acesta este singurul ei merit! Bogată în antioxidanţi, rodia luptă cu îmbătrânirea precoce a pielii şi ajută la vindecarea rapidă a cicatricilor.

Studiile arată că rodia contribuie la prelungirea duratei de viaţă a celulelor din corp care produc colagen şi elastină, cele două elemente fantastice care menţin pielea tânără!

Care este explicația: rodiile conțin o mare cantitate de acid elagic, un antioxidant care a dat rezultate promițătoare în reducerea descompunerii colagenului.

Totodată, ajută la regenerarea pielii și îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul feței, iar acest beneficiu ne scapă de aspectul obosit și tern. Prin stimularea celulelor producătoare de colagen numite fibroblaste, rodiile pot ajuta și la estomparea ridurilor. Consumul unui pahar de suc de rodie e secretul unui ten strălucitor! 

Scut împotriva radiațiilor solare

Soarele ajută pielea să secrete vitamina D, dar știm că o expunere excesivă la razele UV și la poluare provoacă daune oxidative pentru celulele pielii și poate crește riscul de a dezvolta prematur riduri, pete de vârstă și arsuri solare.

Polifenolii conținuți de rodie ajută la protejarea celulelor de acest stres oxidativ și joacă un rol esențial în repararea daunelor ADN-ului.

Uleiul de rodie calmează pielea uscată, crăpată și iritată datorită acidului punicic, un acid gras omega 5 care hidratează și previne pierderea elasticității pielii.

Bye bye, acnee!

Rodia contribuie la regenerarea celulelor din straturile epidermice şi dermice ale pielii și are capacitatea de a grăbi întregul proces de vindecare a rănilor.

Antioxidanţii care se regăsesc în seminţele și în pudra de rodie combat acneea şi inflamaţiile provocate de apariţia coşurilor. Iar dacă te delectezi în fiecare zi cu câte o rodie, punându-i la treabă proprietăţile antiinflamatorii, poţi trata în mod natural rozaceea!

Cumpără din magazinele de specialitate pulbere de rodie și combin-o cu apă de trandafiri până obții o pastă, pe care o ții pe ten zece minute. Clătești cu apă caldă și repeți procedura la câteva zile.

De asemenea, uleiul din seminţele de rodii ajută la vindecarea eczemei şi ameliorarea psoriazisului. În plus, extractul de rodii este folosit pentru combaterea căderii părului şi pentru menținerea unui scalp sănătos. Ce minune de fruct, nu-i așa?

 

Produse recomandate
Comments