Soluţii anticearcăn de ultimă oră

Soluţii anticearcăn de ultimă oră

16 noiembrie 2018 Timp estimativ: ~1 min.

Împotriva cearcănelor putem lupta cu metode dintre cele mai moderne, care promit rezultate rapide și eficiente.

Să vedem, pentru început, care sunt cauzele formării cearcănelor. Cea mai frecventă cauză este cea de ordin genetic – unii oameni sunt pur și simplu predispuși la apariția zonelor întunecate și a pungilor sub pleoapa inferioară. Intervin apoi factorii agravanți:

 

- Oboseala și lipsa de somn

- Alimentația nesănătoasă

- Hidratarea necorespunzătoare

- Sedentarismul

- Anumite alergii

- Abuzul de tutun și/sau alcool

- Scăderea bruscă în greutate

- Expunerea fără protecție la soare

 

De multe ori, dacă înlăturăm aceste condiții agravante/favorizante, cearcănele se atenuează de la sine. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, al doilea pas este efectuarea unor analize medicale, întrucât cearcănele pot ascunde probleme de sănătate.

 

Pentru contracararea lor strict din motive estetice, iată la ce metode poți apela:

 

Injecții cu acid hialuronic

 

Cercănele adâncite și închise la culoare sunt cauzate de lipsa grăsimii naturale în acea zonă. Deficitul de grăsime poate fi atenuat prin injecții cu acid hialuronic, repetate la 6-8 luni, care restabilesc volumul și elimină hiperpigmentarea.

 

Mezoterapie

 

Constă în administrea intradermică a unor substanțe antioxidante, pentru stimularea circulației și drenaj limfatic. Ședințele se repetă la fiecare două săptămâni.

 

Blefaroplastia

 

Este o procedură chirurgicală prin care se elimină excesul de grăsime și eventual de piele de sub pleoapele inferioare, așa numitele „pungi“. La această procedură invazivă se apelează când nicio alta nu dă semne să funcționeze.

 

Transfer de grăsime proprie

 

Corecția lipsei de volum de la nivelul pleoapei inferioare se poate face, în cazurile mai grave, prin transfer de grăsime proprie. Grăsimea este recoltată de la nivelul abdomenului, cu ajutorul unei canule. Procedura este tot una invazivă, cu posibile complicații, la care nu se apelează decât în cazuri extreme.

 

Ca metodă de zi cu zi pentru atenuarea/eliminarea cearcănelor rămâne utilizarea unei creme anticearcăn. Secretul eficenței cremelor anticearcăn constă în utilizarea lor constantă, nu ocazională. În fiecare dimineață și seară aplică în jurul ochilor crema potrivită – pentru zi, poți alege o textură mai ușoară, eventual sub formă de gel, care hidratează rapid și oferă o senzație plăcută de răcoare, iar seara poți apela la o cremă de ochi onctuoasă, antiage, ale cărei substanțe active vor acționa în profunzime pe timpul nopții.

 

Comments