Cum combaţi astenia de toamnă

Cum combaţi astenia de toamnă

29 septembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Toamna are oricum în ADN un sâmbure de melancolie, dar cea pe care o trăim acum vine cu un plus de nesiguranță emoțională, de nostalgie. Sentimente pe care le putem ține în frâu prin câteva trucuri simple, la îndemâna oricui.

Depinde (și) de noi să ne fie mai bine psihic, să fim mai puțin încordați, tensionați și să vedem zilele sumbre într-o lumină mai roz. Măcar sufletește putem prlungi starea de vacanță, putem evada mental în spații în care să ne simțim confortabil și care să ne relaxeze după zilele aglomerate de sarcini de serviciu sau doar de gânduri cenușii.

 

Nu te izola

Încearcă pe cât posibil să nu refuzi întâlnirile cu prietenii, în oraș sau pe zoom. E important pentru psihic să te interacționezi cu semenii tăi zilnic, să vezi și să auzi fețe și voci prietenoase. Studiile au demonstrat că 20 de minute petrecute în compania cuiva drag, pentru conversații banale, dar relaxante, au efect antidepresiv și de reglare a emoțiilor.

 

Evadează în natură

Profită de zilele frumoase de toamnă și fă plimbări prin parc sau drumeții la munte. Conexiunea cu natura este extrem de importantă pentru echilibrul psihic și emoțional, în special pentru cei care locuiesc în orașe mari, aglomerate. Încarcă-te cu energia pozitivă oferită de aerul proaspăt, adierile de vânt, cântecul păsărilor, clipocitul apelor curgătoare.

 

Ajută organismul cu suplimente

Nu este rușine și nici greșit să apelezi la suplimente alimentare. Chiar dacă ai o alimentație sănătoasă, este posibil ca vitaminele necesare stării de bine să nu fie asimilite în cantități necesare, în special după o lungă expunere la situații stresante – ajută-ți așadar, corpul cu doze în plus de magneziu + vitamina B, pentru combaterea anxietății și stărilor de oboseală mentală, cu zinc, pentru fortificarea sistemului imunitar sau cu deja celebrul ginseng, care ajută organismul să se adapteze la stres, fie el fizic sau emoțional.

 

Petrece timp de calitate... cu tine!

E ușor să cazi în capcana autocompătimirii sau a inerției, dar poți spune stop, acum e momentul să mă gândesc doar la mine! Rezervă-ți din când în când o seară doar a ta și fă-ți cadou câteva proceduri spa: automasaj, gomaj, o baie caldă la lumina lumânărilor parfumate. Alintă-ți pielea cu cele mai rafinate creme și loțiuni, desfată-ți simțurile cu arome și texturi care te fac să te simți iubită, răsfățată, importantă. Adică așa cum meriți să fii!

 

Cum combaţi astenia de toamnă
Produse recomandate
Comments