Atenție! Vă informăm că în perioada 06-09.12 nu se vor expedia comenzi din cauza unor proceduri de mentenanță. Comenzile înregistrate în acest interval vor fi expediate începând cu data de 10.12. Mulțumim pentru înțelegere!
Întoarcerea la natură

Întoarcerea la natură - de ce să protejăm și cum folosim energia planetei-mamă

7 mai 2021 Timp estimativ: ~2 min.

În cartea sa Blinded by Science, Matthew Silverstone scrie că natura are o acțiune directă și foarte eficientă în îmbunatațirea stării de sănătate a oamenilor  - studii științifice serioase îi susțin teoria.

Matthew Silverstone scrie despre rolul tămăduitor al copacilor, spre exemplu, în numeroase afecțiuni, precum despresie, stres, anxietate, diverse boli mintale, pierderea concentrării etc. Un copac, salcia în mod special, are abilitatea de a alina durerile de cap puternice, întocmai ca o pilulă. Și fără a avea efecte adverse!

Explicația constă în proprietăţile vibraţionale ale plantelor şi copacilor. Astfel, când atingi un copac, absorbi din energia lui tămăduitoare.

Cercetătorii ruși au descoperit că fiecare copac emite o radiaţie electromagnetică slabă, iar când aceasta rezonează cu o persoană, are loc un schimb de energie cu efecte benefice pentru sănătate.

 

Ce afecțiuni tratează copacii cu energie pozitivă

Mesteacănul, mărul, stejarul, considerat şi regele pădurilor, pinul, arţarul, teiul, frasinul şi salcia sunt copaci cu energie pozitivă pe care îi poți îmbrățișa, chiar și câteva minute pentru schimbarea stării de spirit. Astfel, dacă ai o stare proastă sau o depresie, îmbrăţişează un stejar sau un frasin!

Terapia prin copaci poate atenua durerile de cap, înlătură efectele stresului, accelerează metabolismul, stimulează activitatea inimii, creşte imunitatea, normalizează tensiunea arterială, combate procesele inflamatorii şi măreşte cantitatea de oxigen din creier.

 

Pe plajă, în grădină sau în parc, conectează-te la energia planetei!

Suprafața Pământului este încărcată cu electroni care promovează schimbări pozitive asupra sănătățîi, așa că mersul desculț pe iarbă, pe plajă sau pe pământ este terapie curată.

În articolul „Împământarea: Implicațiile pentru sănătate ale reconectării corpului uman la electronii suprafeței Pământului“, publicat de către Biblioteca Națională a Medicinei din SUA, cercetătorii au scos în evidență multiplele beneficii ale contactului direct cu solul.

Conform studiilor, calitatea somnului este îmbunatațită, iar stresul și riscul afecțiunilor cardio-vasculare sunt reduse după 30 de minute de contact cu solul, pe perioada a opt săptămâni.

Împământarea are un impact pozitiv și asupra diverselor ceasuri biologice din organism, reechilibrând ciclurile naturale.

 

Natura îmbunătățește funcția creierului

Timpul petrecut în natură îţi creşte capacitatea de concentrare şi stimulează creativitatea. Mai mult, scade nivelul de stres. Doar o simplă plimbare prin parc sau o drumeție în padure, în orice zonă înverzită sau chiar privirea unei grădini în care abundă verdele reduc stresul.

Nu doar prin culoare (se știe că verdele calmează și liniștește) sau prin energia benefică a plantelor și copacilor se întâmplă acest lucru, ci și prin mirosul naturii. Spre exemplu, parfumul de trandafiri, liliac sau iasomie reduce stresul şi creşte gradul de relaxare. În plus, mirosul proaspăt de pin s-a demonstrat că atenuează depresia şi anxietatea.

Florile şi plantele ornamentale cresc nivelurile de energie pozitivă şi ajuta oamenii să se simtă relaxaţi şi în siguranţă.

 

Întoarcerea la natură - de ce să protejăm și cum folosim energia planetei-mamă
Comments