Secretele unei băi relaxante

Secretele unei băi relaxante

25 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.

Secretele unei băi relaxante

Ce poate fi mai plăcut, la finalul unei zile aglomerate, geroase și stresante, decât răsfățul unei băi calde și parfumate? Baia de seară poate însemna mai mult decât acțiunea banală de a-ți curăța trupul, poate deveni un adevărat ritual al relaxării și senzualității.

Temperatura ideală

Chiar dacă ești tentată, după o zi friguroasă, să intri cu totul într-o cadă plină-ochi cu apă fierbinte, află că nu este cea mai bună idee. Apa foarte fierbinte usucă excesiv pielea, dilată brusc vasele de sânge, efect contraindicat în special persoanelor care suferă de varice, și obosește inima, inducând astfel o senzație de epuizare, nicidecum de relaxare. Temperatura apei din cadă nu trebuie să depășească 38-40OC iar nivelul apei e bine să fie imediat sub nivelul inimii, pentru a evita apariția palpitațiilor și instalarea stării de oboseală. Durata ideală a băii de relaxare este de 15-20 de minute.

Pregătirea băii

Elementul de maxim răsfăț al unei băi este, ai ghicit, spuma de baie! Te vei îndrăgosti de Spuma de baie de la Sabon, cu o textură bogată şi cremoasă, fara SLS sau parabeni, care curăţă şi hidratează pielea. Conţine extracte de Shikakai, curmal de deşert şi floarea miresei, ce protejează pielea împotriva uscării. Poți folosi, după preferință, sare de baie la tub sau pe cea gata dozată sub formă de bomba de baie ori poți la fel de bine apela la un lapte ce are rol și de săpun lichid și curăță pielea de impurități, lăsând-o fină, catifelată și hidratată.

Răsfăț adițional

O mână de petale de trandafiri presărate în apă, muzica ta preferată ascultată în surdină și câteva lumânări parfumate așezate pe marginea căzii îți vor transforma baia într-un adevărat sanctuar al relaxării și senzualității. Invită-ți și omul drag alături de tine, pentru a savura împreună aceste momente magice. Doar suntem în luna iubirii și a romantismului, nu-i așa?

 

Comments