Fii mândră de tine!

Fii mândră de tine!

9 iulie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Încrederea în sine este una dintre cărămizile care stau la baza unei relații solide, frumoase și sănătoase a noastră cu noi înșine, nu doar cu cei din jur.

Când ai încredere în propria persoană, îți permiți să greșești și să o iei de la capăt, să nu te acuzi mai mult decât o fac alții, să fii blândă și tolerantă cu tine, să fii mândră de tine și atunci când nu ți-a ieșit din prima un lucru și să te încurajezi pentru o nouă încercare. 

Creierul poate fi educat să gândească pozitiv 

Terapia cu afirmații pozitive poate schimba programe și mentalități adând înrădăcinate în subconștient repetând afirmații cu care nu ești neapărat de acord în primă fază. Însă, este demonstrat faptul că repetându-le zilnic, pentru minim 21 de zile, creierul și le însușește și devin ale tale. 

Afirmații pentru creșterea încrederii în sine

1. Pot să suport faptul că nu obţin ceea ce vreau sau ceea ce am nevoie.

2. Nu există nicio lege care să spună că opiniile altora sunt mai valide decât opiniile mele.

3. Am dreptul să spun NU sau DA atunci când cred eu de cuviință, nu pentru a face pe plac altora.

4. Mă simt bine în pielea mea, chiar dacă cineva nu mă place. Ce cred alții despre mine nu este treaba mea, ci a lor și doar a lor.

5. Am renunțat la toate gândurile și sentimentele negative despre mine.

6. Mă iubesc și mă accept necondiționat.

7. Am încredere în mine și mă iert atunci când greșesc. 

Identifică-ți calitățile

Un exercițiu foarte bun pentru crește încrederea în sine este acela de a asocia trei calități unui defect identificat de cei din jurul tău. De fiecare dată când ți se reproșează că nu ai gătit bine, spre exemplu, găsește-ți trei calități. Le poți chiar și scrie pe o foaie. „Ok, nu știu să fac o supă bună, dar brioșele îmi ies excelent, am o voce minunată, știu două limbi străine și iubesc să salvez animalele abandonate!”.

Vei vedea că frustrarea legată de faptul că nu ai talent de masterchef nici nu va apuca să se instaleze!

Stai departe de oamenii care te demoralizează

Mănâncă sănătos, ia-ți vitaminele, dormi suficient, fă sport, lasă timp pentru pasiunile tale, mergi la coafor și... fă curat în jurul tău -  adică îndepărtează-te de oamenii care te trag în jos, te demoralizează constant, te critică, îți găsesc mereu nod în papură, nu te încurajează să-ți urmezi visele și îți zic că țelurile tale sunt prea îndrăznețe!

 

Fii mândră de tine!
Comments