Beauty layering

Beauty layering – ordinea aplicării serumurilor şi cremelor de îngrijire a pielii

22 septembrie 2020 Timp estimativ: ~1 min.

Aplicarea produselor de îngrijire a pielii în ordinea corectă asigură cea mai eficientă și profundă absorbție a ingredientelor active din fiecare produs cosmetic.

Iată care sunt pașii pentru o rutină de beauty eficientă și cu rezultate excelente pe termen lung!

 

1. Îndepărtează machiajul și impuritățile

Înainte de aplicarea cremelor și serumurilor, asigură-te că orice urmă de machiaj sau de praf adunată în pori peste zi ori peste noapte a fost îndepărtată complet. Și demachierea se poate face în mai multe etape, folosind mai multe produse, pentru a ajunge la rezultatul dorit – un ten impecabil de curat.

  • Poți începe cu un șervețel demachiant pentru a îndepărta „grosul“ de machiaj și/sau murdărie. Șterge din centru spre exterior, aplicând o presiune moderată.
  • Continuă demachierea cu un exfoliant de curățare delicat, care va îndepărta restul de impurități și celulele moarte.
  • Definitivează etapa de curățare cu ajutorul unui ulei demachiant ce va îndepărta și ultimele impurități, hrănind și rehidratând în același timp tenul.

 

2  Aplică un toner

Loțiunea tonică închide porii și reduce vizibilitatea petelor și a ridurilor. Tonerul trebuie să fie complet absorbit de piele, de aceea e musai să-l aplici pe fața perfect curată. Asigură-te că ai ales o formulă de toner care se adresează tipului tău de piele.

 

3. Aplică serumurile-tratament

Dacă până acum nu ai fost convinsă de eficacitatea serumurilor ce conțin substanțe active benefice pielii, odată ce vei observa cum după nici o lună de utilizare zilnică, tenul tău se transformă ca prin farmec, devenind mai tânăr, mai neted, mai luminos, nu vei mai concepe o rutină de beauty fără serumuri!

Ordinea de aplicare a acestora e simplă: începe cu serumurile apoase și termină cu cele mai vâscoase. Așteaptă un minut, două înainte de aplicarea unui strat nou, pentru a da voie stratului de ser aplicat anterior să fie complet absorbit de ten.

Ce serumuri de îngrijire să alegi? În funcție de problemele pielii tale, mergi pe următoarele formule:

  • Pentru  acnee, serumuri cu vitamina C (L-acid ascorbic), Vitamina A (tretinoin, retinol), zinc, acid salicilic.
  • Pentru pielea uscată, alege formule care includ vitamina E, acid glicolic și acid hialuronic.
  • Pentru fermitate, aplică serumuri care includ antioxidanți, precum extractul de ceai verde.

Dacă ai pielea sensibilă, poți aplica un strat de cremă hidratantă înaintea serumurilor. Acest truc ajută la evitarea apariției iritațiilor (unele serumuri puternic active, precum cele cu Vit. C și Vit. A, pot irita stratul superficial al pielii).

 

4. Masează în piele crema hidratantă/antirid

Începând de la gât și continuând către linia părului, aplică prin masaj blând crema ta preferată de zi, de noapte, antirid – după caz. Nu ocoli zona decolteului, indicație valabilă și pentru serumuri. Crema hidratantă, pe lângă proprietățile sale active menționate pe ambalaj, mai are una: etanșează straturile de serum aplicate anterior și calmează pielea.

 

Beauty layering – ordinea aplicării serumurilor şi cremelor de îngrijire a pielii
Produse recomandate
Comments