Body positivity – Iubește-ți corpul!

Body positivity – Iubește-ți corpul!

14 decembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Pe cât de mult se vorbește despre iubirea și acceptarea de sine, pe atât de greu de dobândit este acest sentiment de dragoste necondiționată vizavi de noi. Ne privim în oglindă și ne este greu spre imposibil să oferim o inimioară imaginii din fața ochilor noștri...

Apreciem oamenii asumați, semnăm petiții și susținem campanii care să stopeze bullyingul, dar te-ai gândit vreodată că poate tu ești cel mai dur critic al tău? Împarți like-uri și inimioare pe rețelele de socializare - atât de multe, că uneori nu îți mai rămân pentru tine. Hai să încercăm să schimbăm această atitudine neproductivă, în care ne găsim defecte chiar și acolo unde nu există, ce spui?

Sănătate înainte de aspect. O să descoperi cu încântare că întreaga ta viață se va schimba în bine în momentul în care vei fi mult mai preocupată de sănătate, decât de aspectul fizic. Mănâncă sănătos, nu neapărat cu puține calorii; fă mișcare (orice fel!) pentru a te simți bine și scapă de obsesia celulitei sau a colăceilor din jurul taliei. Dormi bine, plimbă-te, bucură-te de soare, de natură, de aer proaspăt. Schimbările fizice trebuie făcute lent, cu răbdare, fără a urmări cu încrâncenare un scop anume.

Fără comparații! Ideal este să nu ne dorim să semănăm cu nimeni, ci să devenim cea mai bună și mai frumoasă versiune a noastră. Suntem unici, în asta constă frumusețea lumii, de fapt. De ce ne-am dori să fim copiile altora, bucură-te de unicitatea ta. Ești una la șapte miliarde! Wow!

Mulțumește-i corpului tău! O idee bună ar fi să-ți imaginezi corpul tău ca a fi un prieten foarte bun și drag și în fiecare dimineață sau seară să-i mulțumești că este o mașinărie perfectă, care funcționează 24/24 să te țină în viață. Mulțumește picioarelor tale că te poartă în locuri de vis, ochilor tăi că îți permit să vezi atâta frumusețe, urechilor că te lasă să auzi muzică minunată și glasurile oamenilor dragi... Inimii tale că bate neîntrerupt. Și tot așa! Vei vedea, în timp, că vei deveni mai tolerantă cu corpul tău și îl vei iubi cu tot ceea ce e considerat „defect“! Fii blândă cu el! Cu tine!

Delimitează-te de oamenii toxici! Tot legat de respectul de sine ar fi și îndepărtarea acelor persoane cu care nu (mai) rezonezi. Înconjoară-te oameni pozitivi, care te încurajează, te ajută să te descoperi cine ești cu adevărat, fără măști și filtre, să te accepți și iubești și nu de oameni care îți subliniază veșnic defectele și-ți alimentează frustrările.

Fă-ți timp pentru tine! Măcar o zi pe săptămână rezervă o zi doar pentru tine în care să te răsfeți așa cum meriți! Pregătește-ți o cadă cu spumă, scoate din sertar toate loțiunile și cremele pentru care nu ai întotdeauna timp, aprinde lumănări parfumate, pune muzica ta preferată să răsune în toată casa, meditează, spune afirmații pozitive, citește, uită-te la serialul favorit în timp ce savurezi o ciocolată caldă, în vârful patului! Fii prietena ta cea mai bună!

 

Body positivity – Iubește-ți corpul!
Comments