Arde calorii în timp ce muncești!

Arde calorii în timp ce muncești!

27 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Dacă și tu petreci multe ore la birou, în fața calculatorului, și nu-ți mai rămâne timp pentru sport, află că există exerciții fizice pe care le putem face chiar și într-o zi ocupată la serviciu.

Un antrenament de 3-5 minute la birou, între două mailuri și o ședință, are suficiente beneficii pentru starea de bine și condiția fizică. Sigur că nu este echivalentul unei ore petrecute la sală, dar este suficient pentru a ne menține în formă dacă exercițiile sunt corect executate și cu regularitate. Astfel, durerile de spate, cele cervicale sau lombare pot fi atenuate, unde mai pui că arzi și câteva calorii!

Poți începe cu exerciții ușoare, dacă nu ai mai făcut spor de mult timp sau alege-le pe cele cu grad de dificultate mai mare, în funcție de condiția ta fizică.

Foarte importantă este hidratarea! Antrenorii ne recomandă să bem apă la fiecare 30 – 40 de minute, înainte de a ni se face sete, pentru că atunci când senzația de sete se instalează, organismul nostru este deja deshidratat.

Iată câteva exemple de exerciții pe care le poți executa la birou:

1.      Stând pe scaun, ridică brațele și îndoaie mâna dreaptă, astfel încât cotul să fie lipit de cap și palma să ajungă între omoplați. Poți pune presiune pe cot cu cealaltă mână. Vei simți tensiune în partea interioră a brațului, însă la finalul exercițiului de 30 de secunde te vei simți relaxată. Repetă exercițiul și cu brațul stâng.

2.      Tot din poziția șezut, pune glezna piciorului stâng peste genunchiul drept și întinde-te cât poți de mult în față, menținând spatele drept. Întinde-te mult peste genunchi, în încercarea de a atinge solul. Menține poziția timp de 15 secunde. Repetă și cu celălalt picior.

3.      Pentru relaxarea coloanei poți încerca următorul exercițiu: întoarce-te spre stânga și prinde-te cu mâinile de marginile scaunului. Menține poziția timp de 20-30 de secunde, apoi schimbă partea.

4.      Pentru picioare, poți face semiridicarea: stând pe scaun, cu mâinile întinse în față, te ridici ușor până ajungi aproape în picioare, dar nu total, ci te așezi înapoi pe scaun. E o genuflexiune pe scaun. Însă poți foarte bine să faci timp de câteva minute și genuflexiunile clasice.

5.      Pentru abdomen: stând pe scaun du genunchii la piept, ținându-te cu palmele de lateralele scaunului. Spatele să fie drept și lipit de spătarul scaunului.

6.      Ridicări pe vârfuri, stând în picioare. Încearcă reprize a câte 30 de ridicări, cu pauze între ele și-ți vei întări și tonifia mușchii gambelor!

 

Arde calorii în timp ce muncești!
Comments