Flori de cireș japoneze, pentru o piele fără cusur

Flori de cireș japoneze, pentru o piele fără cusur

7 martie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Flori de cireș japoneze, pentru o piele fără cusur

Floarea de cireș, Sakura, floarea-emblemă a Japoniei și întotdeauna o încântare pentru priviri, are nenumărate beneficii când vine vorba de frumusețea pielii.

Petalele de Sakura de un roz pudrat fac parte integrantă din cultura japoneză și au inspirat nenumărate picturi, filme și poezii cu frumusețea lor efemeră. După numai două săptămâni, florile cad la pământ, ca o zăpadă de primăvară, doborâte de capriciile vântului. 

Cu toate acestea, ele sunt celebrate pe tot parcursul anului în întreaga lume și mai ales în Japonia, unde sunt văzute drept expresia durabilă și emblematică a optimismului, a momentelor de bucurie și a reînnoirii.

Dincolo de frumusețea lor, extractele din florile de cireş sunt folosite şi în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii precum creme, loţiuni tonice, lapte de corp, geluri de dus sau uleiuri de corp. Și nu mai vorbim despre parfumuri!

Elasticitate și suplețe

Florile de cireş au capacitatea de a stimula sinteza de colagen în corp, lucru care poate avea un efect benefic asupra texturii pielii. Printr-un uz regulat de produse cosmetice bio cu flori de cireş se poate îmbunătăţii elasticitatea şi tonusul pielii. Mai mult, antioxidanţii regăsiţi în florile de cireş protejează împotriva radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea prematură.

Rol antiinflamator

Florile de cireş sunt folosite în produse cosmetice destinate unor afecţiuni precum acneea, eczemele, dermatita seboreica sau alte iritaţii ale tenului, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii deosebite. Studiile au evidențiat proprietăţile vindecătoare ale acestor flori şi efectele de calmare şi reparare ale pielii.

Se spune că aceste flori au darul de a reduce prezența oxidului nitric din piele, care este responsabil pentru accesele de roșeață și iritare.

Exfoliere și hidratare

Pe de altă parte, uleiul de sâmburi de cireșe este bogat în vitaminele A și E, acizi grași și antioxidanți și ajută la regenerarea naturală a pielii. De asemenea, acționează ca un emolient natural pentru hidratarea pielii uscate.

Iar folosite în scruburi pentru corp, granulele de cireșe asigură o exfoliere blândă, redând pielii luminozitatea naturală și contribuind la un efect unic și imediat de catifelare

 

Produse recomandate
Comments