Și copilul tău poate fi Moș Crăciun!

Și copilul tău poate fi Moș Crăciun!

26 noiembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Copiii îl iubesc pe Moș Crăciun și tot anul visează la seara magică în care vor găsi daruri sub brăduț! Plăcerea de a primi este enormă, dar cei mici pot învăța de timpuriu că a dărui aduce chiar mai multe satisfacții!

Pentru copii, Crăciunul e acea zi fericită pentru care se „antrenează“ cu luni înainte. Fac liste, învață poezii, își scriu temele la timp, totul ca Moșul să fie fericit și darnic.

Farmecul copilăriei noastre ține, în mare parte, de existența lui Moș Crăciun și de mult așteptata lui vizită anuală. Sigur că Moșul există, dar inevitabil, cei mici află, unii mai devreme, alții mai târziu, că nu toți copiii găsesc cadouri sub brad. Și atunci putem încerca să le dăruim cel mai frumos dar: lecția generozității.

În acest sens, poți crea împreună cu copilul tău surprize pentru copiii mai puțin norocoși. Pune la cale o activitate pe care întreaga familie să o desfășoare de sărbători și care să vină în ajutorul persoanelor pe care Moș Crăciun le ocolește, și nu pentru că n-au fost cuminți.

Îl vei putea vedea pe copilul tău încântat că a adus o bucurie cuiva din jurul sau. În acest fel, cel mic va învața ce înseamnă, cu adevărat, spiritul sărbătorilor de iarnă. Poți sorta împreună cu el hăinuțe pe care nu le mai poartă sau jucării care îi prisosesc și le poți transforma, apoi, în cadouri care vor bucura alți copii. Ambalează-te frumos, împreună cu el, în cutii de cadouri cu fundiță roșie, alături de felicitări și mesaje de Crăciun scrise chiar de prichindelul tău!

Crăciunul este o oportunitate excelentă de a stimula creativitatea și imaginația copiilor.

Totodată, coșurile cu bunătăți și cadouri sunt binevenite și în centrele destinate vârstnicilor, copiilor abandonați sau oamenilor străzii. Multe dintre aceste centre nu acceptă ca voluntarii să ofere feluri de mâncare preparate acasă, mai ales în contextul actual, însă puteți oferi coșuri care să conțină mici cadouri la care a contribuit și cel mic - felicitări, desene, poate o pereche de mănuși, un fular sau o căciulă croșetate, o pătură sau o pernuță decorativă cu un imprimeu special, de sărbători.

Explică-i celui mic cât de greu le este unor persoane să se bucure de magia Crăciunului și va înțelege cât de mult înseamnă pentru un copil fără părinți să primească în dar cărți de colorat, cărți de povești sau basme, pe care i le poate dărui chiar el.

Uneori, este nevoie doar să treci pe la ușa vecinului pentru a răspândi bucuria Crăciunului, iar un cadou minunat poate fi și o farfurie caldă cu mâncare sau cumpărăturile făcute împreună cu cel mic pentru un vecin aflat într-o stare de sănătate șubrezită.

Și rudele sau prietenii apropiați pot fi surprinși în acest fel, de Crăciun, cu daruri pregătite în complicitate cu piticii din familie. Vor fi deosebit de încântați să fie complici în această misiune secretă și mai apoi să surprindă încântarea de pe chipurile celor care primesc darurile!

 

Și copilul tău poate fi Moș Crăciun!
Comments