Petrece-ți Crăciunul altfel - împarte, oferă, schimbă în bine viața cuiva!

christmas_sharing

13 decembrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Petrece-ți Crăciunul altfel - împarte, oferă, schimbă în bine viața cuiva!

Crăciunul reprezintă, dincolo de bucruria de a petrece cu familia și prietenii, o oportunitate de a ne implica şi de a aduce speranță în viața oamenilor mai puţin norocoşi. Aceasta este, cu adevărat, magia Crăciunului!

Crăciunul este și o sărbătoare a bucuriei și a dăruirii, a gândului îndreptat spre cei copleșiți de nevoi, cărora le este dor de o îmbrățișare, dar și o masă caldă.

În această perioadă, multe organizații caritabile au nevoie și de ajutor pe termen scurt, așa că voluntariatul este un cadou minunat pe care ți-l poți face ție de Crăciun, dar mai ales altora.

Cum poți petrece, așadar, o zi dintr-un altfel de Crăciun:

Ajută oamenii fără adăpost

Du mâncare caldă, senvișuri, ceai cald, lapte, produse de igienă pentru oamenii fără adăpost, mai ales că se află și copii mici printre ei, care au nevoie disperată de ajutor. Există centre destinate persoanelor fără adăpost create special pentru această perioadă. Aici poți ajuta la pregătirea paturilor, încălzirea camerelor, sarcini de bucătărie.

Fii vocea caldă de la celălalt capăt al telefonului

Crăciunul poate fi o perioadă stresantă şi foarte greu de gestionat pentru persoanele singure, așa că o voce prietenoasă poate fi compania perfectă în această zi specială.

Și seniorii au nevoie de atenție

Un cadou minunat pentru bunici ar fi să-ți faci timp să stai de vorbă cu ei, să le asculți cu răbdare poveştile de viaţă şi să depănaţi amintiri. Poți împodobi alături de ei bradul de Crăciun, să cântați colinde împreună, să jucați cărți sau remy, să participi la diverse activități care să le redea zâmbetul.

Fii Moș Crăciun pentru copiii bolnavi

Copiii bolnavi, internați în perioada Crăciunului, unii dintre ei singuri, din păcate, s-ar bucura să petreacă timp cu ajutoarele Moşului, să cânte colinde, să picteze, să umfle baloane sau să împodobească brăduţi.

Petrece timp cu animalele abandonate

În timpul Crăciunului, adăposturile sunt pline de animale abandonate şi nedorite, care au nevoie de un adăpost curat, de hrană, de un partener de joacă şi plimbare. Ai putea fi chiar tu!

 

Produse recomandate
Comments