Simbolurile cifrei 12

Simbolurile cifrei 12

1 decembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Suntem în decembrie, în luna lui 12, un număr încărcat de simboluri și semnificații...

De la cei 12 Apostoli, cele 12 Porți sau cei 12 Îngeri la care doctrina creștină face referire, de la mențiunea lui în Grecia Antică, unde 12 Zei erau venerați, de la prezența lui în viața noastă de zi cu zi, 12 perechi de coaste alcătuiesc scheletul uman și exemplele pot continua, în acest articol ne vom opri asupra Spânzuratului, arcanul cu numărul, ce credeți, 12, din Tarotul de Marsilia.
În Metoda Referențialului Arhetipurilor Personale, metodă dezvoltată de Georges Colleuil pentru a oferi un cadru de lucru în procesul de cunoaștere de sine și dezvoltare personală, luna în care venim pe lume reprezintă o pistă pentru căutările noastre cele mai profunde, pentru căutările noastre existențiale și esențiale.
V-ați întrebat vreodată ce vă lipsește?
Decembrie este luna în care Spânzuratul, arhetipul Sacrificiului, în sensul de act sacru, caută sau te caută.
Poate veți rezona cu povestea lui Odin, care s-a jertfit pe sine pentru a obține cunoașterea, și vă veți întreba poate ce părți din voi, simbolice, ce constrângeri, ce credințe, ce limitări autoimpuse trebuie să sacrificați pentru a începe un 2021 pe curat, pentru a vedea și alte perspective sau alte căi în realizarea obiectivelor pe care vi le-ați propus?
Poate încrederea este un subiect care vă preocupă, iar aici Spânzuratul, în dimensiunea sa simbolică, vă invită să reflectați – Nu am încredere în mine sau nu am încredere în ceilalți? Poate controlul și căutarea lui blochează însăși încrederea pe care o căutăm uneori cu atâta ardoare. Marele Arcan al inversării valorilor, Spânzuratul, vă propune o pistă și aici – oare adevăratul control poate fi să renunț la control, să renunț la așteptări în ceea ce îi privește în egală măsură pe ceilalți dar și pe mine? Poate luna Decembrie este o lună bună de a exersa detașarea și eliberarea de atașamentele seducătoare ele EGO-ului.
Poate căutați să vă eliberați – de griji, de presiune, de tot felul de task-uri. Spânzuratul aduce cu sine și această dimensiune simbolică, această idee de eliberare prin ruperea legăturii. Dacă păstrăm resentimente, vinovăție sau culpabilitate suntem în legătură chiar dacă spunem că am încheiat? Pentru unii dintre voi iertarea poate reprezenta o pistă? Mă pot ierta sau îi pot ierta? Iertarea cui o caut? În spiritul invitației de ne detașa de atașamentele EGO-ului, Spânzuratul ne mai adresează o invitație – O scuză bună nu este despre voi, spune Dr. Harriet Lerner, și adaug eu, o scuză autentică este un prim pas în a învăța iertarea.
În numerologie, numărul 12 aduce cu sine oportunitatea de a întoarce foia, de a schimba cursul, de a împacheta ce este de împachetat și a porni într-o nouă călătorie către sine. Alcătuit din două numere, 1 și 2, numărul 12 alătură unicitatea, începutul, totalitatea, perfecțiunea, independența și motivația (valori simbolice ale numărului 1) diplomației, parteneriatelor și situațiilor privite din ambele puncte de vedere (valori simbolice ale numărului 2).
Oricare ar fi căutarea, poate că veți găsi în Spânzuratul din Tarot sau în valoarea simbolică a numărului 12 o pistă în care parteneriatul favorizează independența, iar independența fiecăruia dă valoare parteneriatului.


De Monica Măgureanu, life coach

 

Simbolurile cifrei 12
Comments