Corp frumos la orice vârstă

Corp frumos la orice vârstă

26 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Anii trec, noi ne schimbăm, și la interior, și la exterior, dar un lucru rămâne neschimbat: vrem să ne simțim atractive, dorite, confortabil în pielea noastră, orice vârstă am avea. Iată ce putem face!

Odată cu trecerea anilor, nu mai putem arăta chiar ca în adolescență, dacă în acele vremuri aveam un corp perfect – sau putem arăta chiar mai bine decât atunci, dacă am făcut schimbări pozitive în stilul nostru de viață și în modul în care avem grijă de corpul nostru. Pe scurt, putem fi suple, armonioase, bine proporționate, sexy, la orice vârstă, adaptând stilul de viață, alimentația și procedurile de îngrijire etapei pe care o traversăm.

 

La 20-30 de ani
În această decadă avem cele mai multe șanse de a fi suple și cu proporții armonioase, pentru că încă ne putem bucura de un metabolism harnic, de energie și dinamism. Multe femei își păstrează în această etapă a vieții silueta adolescentină, pielea fermă și tonusul muscular bun. După o naștere, în această perioadă corpul revine cel mai repede la forma de dinainte de sarcină.
Ce e de făcut: păstrează o alimentație echilibrată, bogată în proteine și carbohidrați buni, asimilați din fructe proaspete. Profită de energia debordantă pentru a face mult sport, în special în aer liber: sporturi de echipă, tenis, drumeții montane ce-ți păstrează mușchii în formă și talia zveltă. Hidratează pielea după fiecare duș cu o loțiune hrănitoare, pentru a-i păstra nivelul de hidratare și a o menține catifelată.

 

La 30-40 de ani
Începând cu vârsta de 30 de ani, procesul natural de regenerare a pielii și a musculaturii încetinește vizibil. Astfel, apar primele riduri, primele semne de celulită ce nu se mai dă dusă când slăbim, sânii își pot pierde din fermitate și observăm că lupta cu kilogramele în plus devine tot mai grea.
Ce e de făcut: monitorizează strict cantitatea de zaharuri din alimentația ta, reducând la minimum porțiile de dulciuri, de paste făinoase, de alcool și chiar de fructe. Orice exces începe să se facă văzut în zona taliei, încep să apară „colăceii“ de grăsime. Suplimentează mișcarea pe care o faci zilnic cu o oră două pe săptămână de antrenament fizic mai intens, la sală: aerobic, fitness, înot.
Pentru a păstra pielea tonifiată, folosește de două ori pe zi loțiuni ce-i conservă fermitatea (anticelulitice) și introdu în rutina ta de îngrijire o oră, două de masaj, săptămânal.

 

La 40-50 de ani
E perioda în care eforturile de a ne păstra corpul bine proporționat sunt tot mai epuizante. Masa musculară scade văzând cu ochii, iar depunerile de grăsime, în special cele din zona abdominală, devin tot mai greu de prevenit și combătut. Transformările hormonale din această perioadă, asociate premenopauzei, ne dau impresia că ne îngrășăm „și cu aer“. Nu e chiar așa, numai că organismul nu mai trece cu vederea niciun exces alimentar.
Ce e de făcut: Neapărat, zilnic, trebuie să faci mișcare, fie că e vorba doar despre mers pe jos. Dacă până acum n-ai luat în calcul varianta suplimentelor alimentare, e timpul să o faci. Organismul are nevoie de aport de calciu, vitamine (D, B12), minerale (magneziu, potasiu, zinc) și acizi grași esențiali (Omega 3, 6, 9), pentru a se menține în formă. După 45 de ani, poți apela la suplimente (Evening Primrose, Black Cohosh, Ginseng) ce recalibrează hormonii feminini, ajută la rejuvenarea pielii, conservă vigoarea părului și a unghiilor și stimulează libidoul.
O oră pe zi de exerciții fizice moderate și stretching, plus o jumătate de oră de masaj sunt necesare pentru un tonus bun, atât muscular, cât și emoțional.

 

Corp frumos la orice vârstă
Comments