Cele mai bune cosmetice pentru iarnă

Cele mai bune cosmetice pentru iarnă

4 decembrie 2020 Timp estimativ: ~1 min.

Iarna, pielea are nevoie de o îngrijire specială, prin care să fie și răsfățată, și protejată împotriva temperaturilor mici.

Cele mai bune cosmetice pentru vreme rece sunt, în general, cele cu o formulă bogată, hrănitoare, bogată în nutrienți și cu o textură care să prevină uscarea și descuamarea pielii. Să vedem ce alegem să folosim pentru fiecare parte a corpului, pentru că nu doar tenul trebuie protejat.

 

Pentru față
Vremea e acum perfectă pentru gomaj, pentru că a trecut sezonul expunerii uneori abuzive la soare. Prin exfolierea pielii, celulele moarte sunt îndepărtate, iar în urma lor rămâne o piele nouă, frumoasă și catifelată. Verifică deci să ai în trusa de îngrijire un produs de curățare cu efect exfoliant, cu care să-ți poți trata pielea pe parcursul anotimpului rece. E ideal acum să începi sau să continui, dacă ai început deja din toamnă, tratamentele cu substanțe active precum vitamina A (tretinoin, retinol), și vitamina C (acid L-ascorbic), compuși ce acționează în profunzime, stimulând producția de colagen natural și redând tenului fermitatea și aspectul tânăr.


Pentru mâini
Nu te expune la frig fără a-ți răsfăța întâi mâinile cu o cremă emolientă, onctuoasă, care să intre rapid în piele șă să o protejeze pentru multă vreme. Pune una în geantă, ca să repeți aplicarea după fiecare spălare a mâinilor sau după folosirea genului dezinfectant. Noi îți recomandăm un unt de mâini cu textură bogată și miros îmbietor, îmbogățit cu ulei de fructul pasiunii și vitamina C.


Pentru corp
Pielea de pe corp, deși mai protejată de frig și deshidratare decât fața sau mâinile, are și ea nevoie de un plus de atenție în anotimpul rece. De două ori pe săptămână exfoliaz-o cu un scrub pentru corp cu acțiune delicată, care-și face datoria de a elimina celulele moarte oferindu-i, în acelși timp, hrănire și hidratare. După duș, „îmbracă-te“ într-un strat protector, hrănitor și confortabil de cremă de corp cu putere sporită de hidratare, îmbogățită cu vitamina E și cu acizi grași Omega 3, 6 și 9.

 

Pentru picioare
Acum e momentul să câștigi lupta împotriva călcâielor crăpate și a pielii aspre! Înainte de culcare, masează-ți cu generozitate tălpile cu un unt de picioare intens hidratant, fără a îndepărta îndepărta surplusul de produs. Pune-ți apoi șosete de bumbac, pe care să nu le scoți peste noapte, iar dimineața vei constata că pielea de pe călcâie și tălpi e mai suplă și catifelată.

 

Cele mai bune cosmetice pentru iarnă
Comments