Cum alegi parfumul care să te scoată în evidență

Cum alegi parfumul care să te scoată în evidență

29 decembrie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Cum alegi parfumul care să te scoată în evidență

Pentru seara de revelion și pentru alte seri importante, vrei un parfum care să te facă să te simți ca o divă? Iată câteva idei care să te ghideze în găsirea parfumului-pereche!

 

Același parfum poate mirosi diferit, în funcție de persoana care îl poartă, pentru că intră în acțiune PH-ul pielii. Dar mai sunt câteva criterii după care te poți ghida în alegerea parfumului care să-ți definească personalitatea, să facă impresie plăcută și să-ți eleveze starea de spirit de câte ori îl porți.


Alege parfumul în funcție de note

Notele unui parfum sunt aromele pe care le simți imediat ce ai pulverizat un parfum pe piele. Acelea sunt notele primare, care după câteva minute dispar și lasă locul celor de mijloc, ce rămân pe piele în jur de jumătate de oră. Notele de bază, mai puternice și dense, rezistă cel mai mult pe piele și sunt cele pe care le percepem până când aroma se evaporă total.

Cum poți afla care sunt notele tale preferate într-un parfum? Cel mai simplu ar fi să cauți descrierea parfumului atunci când îl simți prima dată pe piele, iar mai apoi te poți raporta la acele arome. Iar când ești în căutarea unui parfum, cel mai simplu este să cauți pe internet sau în magazine parfumuri cu note de vanilie, frezie, trandafir sau ce miresme te cuceresc pe tine.


Testează cu măsură și cu... cafea!

Deși ești tentată, odată ce ajungi într-o parfumerie, să testezi cât mai multe arome, n-o face din cel puțin două motive: aromele se vor amesteca, te vor copleși și nu-ți vei mai da seama care dintre ele îți place cu adevărat. 

  • Testează parfumurile pe piele, nu pe blotter, pentru că pe pielea ta parfumul va mirosi altfel decât pe acea hârtiuță. 
  • Testează maximum trei într-o sesiune de identificare a parfumului perfect, iar după fiecare testare, inspiră în borcănelul cu boabe de cafea pus la dispoziția clienților în fiecare parfumerie. Mirosul boabelor de cafea te ajută să neutralizezi aromele precedente.

Dă timp parfumului să ți se dezvăluie

Prima aromă a unui parfum pe care o percepi este dată, de fapt, doar de notele de vârf. Pe măsură ce parfumul persistă pe piele, vei putea percepe notele de mijloc și, în cele din urmă, notele de bază. Nu alege sau respinge niciodată un parfum doar pe baza notelor de vârf; permite-i acestuia să persiste pe piele timp de cel puțin patru ore.


Ține cont de propriile preferințe, nu de modă

Parfumurile pe bază de oud se bucură de popularitate și prietenele tale poate că le adoră, însă nu este recomandat să alegi un parfum pe baza gusturilor altor persoane. Ține cont doar de ce îți bucură ție sufletul!


Alege parfumul și în funcție de culoarea ținutei

Culoarea albă a ţinutei tale va face echipă bună cu mirosul curat, proaspăt şi inocent de citrice, crin, piersică, trandafir şi iasomie. Negrul cere lemn de santal şi bergamotă, dar și esenţe de zambile, gardenie, piper, vanilie, patchouli. Roșul exprimă energie, emoţie şi spirit și face pereche perfectă cu aromele de orhidee, mahon, coacăze, ghimbir, mosc şi lemn de cedru. 

 

Produse recomandate
Comments