Cum previi și tratezi buzele arse de soare

Cum previi și tratezi buzele arse de soare

16 iulie 2024 Timp estimativ: ~2 min.

Ingrijirea buzelor

Arsurile solare într-o zonă atât de delicată pot fi supărătoare, dar există mai multe moduri de a le trata și preveni. Avem câteva sfaturi pentru buzele tale!

 

Tratează-ți buzele arse de soare cu o compresă rece: pune pe buze o batistă rece, umedă sau un pachet de gheață învelit într-o batistă curată, pentru a ajuta la reducerea inflamației și la calmarea zonei.

Utilizează apoi un balsam de buze emolient, care conține ingrediente hidratante precum aloe vera, unt de shea sau ulei de cocos. Evită produsele cu parfum sau iritanți care ar putea agrava și mai tare starea buzelor.


Prevenirea arsurilor solare la nivelul buzelor

Pentru a preveni arsurile solare, ia peste tot cu tine un stick de buze cu SPF ridicat (de preferință SPF 30 sau mai mare), în special în timpul orelor de vârf. Reaplică produsul la fiecare două ore sau mai des, dacă înoți sau transpiri.

• Evită să-ți lingi buzele: saliva poate părea salvatoare pe moment, dar usucă buzele și le face mai susceptibile la arsuri solare. În loc să-ți lingi buzele, asigură-te că ai în poșetă un ulei de buze care le menține nu doar voluptuase și strălucitoare, ci și bine hidratate.

• Rămâi hidratată: bea multă apă pe parcursul zilei pentru a-ți menține corpul, deci și buzele, într-o stare optimă de hidratare.


Remedii naturale pentru calmarea buzelor arse de soare

Gel de aloe vera: aplică o cantitate mică de gel de aloe vera pur pe buze ce oferă prospețime răcoroasă și alinare, ajutând vindecarea.

Felii de castraveți reci: Pune felii de castraveți răcite pe buze timp de câteva minute, pentru a ajuta la reducerea inflamației și pentru a oferi un efect calmant.

Miere: Aplică un strat subțire de miere pe buze pentru a ajuta la hidratarea pielii și vindecarea arusrilor. Asigură-te că nu ai alergie la miere înainte de a o folosi.

Dacă buzele tale arse de soare prezintă simptome severe, cum ar fi vezicule, umflături sau infecție, sau dacă simți durere intensă, e cazul să mergi la medic. Acesta îți poate oferi îndrumări și tratament adecvat în funcție de problemele tale specifice.

 

 

Produse recomandate
Comments