E timpul să vedem ce păstrăm, ce aruncăm și ce mai cumpărăm, pentru un ritual de frumusețe împrospătat și adaptat noului sezon!

">
Curăţenie generală pe masa de toaletă

Curăţenie generală pe masa de toaletă

31 octombrie 2018 Timp estimativ: ~2 min.

E timpul să vedem ce păstrăm, ce aruncăm și ce mai cumpărăm, pentru un ritual de frumusețe împrospătat și adaptat noului sezon!

Ce aruncăm

 

În primul rând, aruncăm toate cosmeticele cu data de expirare depășită sau deschise de mai mult de un an. Se va renunța fără regrete și la rujurile, fardurile și loțiunile care, chiar dacă mai sunt în garanție, au căpătat un miros neplăcut, au prins umezeală sau nu mai au textura specifică.

 

Ca trend, poți da deoparte fardurile și ojele-neon sau în culori prea țipătoare – toamna asta se poartă nuanțele intense, dar naturale, de roșu-burgundi, arămiu, maro-ciocolată, portocaliu, mov și roz, în variantele lor soft, „prăfuite“.

 

Ce păstrăm

 

Păstrăm cu siguranță loțiunea cu protecție solară, pe care o aplicăm în zonele expuse: mîini, gât, decolteu. Chiar dacă razele lui nu mai sunt nemilos de fierbinți, soarele încă poate acționa în defavoarea frumuseții și sănătății pielii. Pentru ten, folosește zilnic, ca bază de machiaj, o cremă hidratantă cu FPS ce protejează pielea și are efect antirid.

 

Ce cumpărăm

 

Toamna vine mereu cu noutăți în materie de beauty și skincare – alege să achiziționezi produse intens hidratante, cu formule onctuoase, bogate în nutrienți, ce feresc pielea de factorii nocivi de mediu și de frig. Mizează pe ingredientele hrănitoare și antiaging, e anotimpul în care acestea acționează profund și eficient. Investește în exfolianți de corp (scrub) și pentru ten. Pe timpul verii, folosirea lor nu este recomandată, întrucât sensibilizează pielea ce urmează a fi expusă la soare, dar acum poți începe un tratament serios de eliminare a celulelor moarte și de reîmprospătare a pielii.

 

Comments