Curăţenie de toamnă... în poşetă!

Curăţenie de toamnă... în poşetă!

18 septembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Așa cum deretici în toate colţurile casei, nu le uita și pe cele ale propriei tale genţi. Dacă în poşeta ta preferată s-au strâns, mai ales peste vară, vrute şi nevrute, e timpul să faci curățenie.

Se poartă genţile mari, iar în ele încap foarte multe lucruri: farduri, creme, telefon, tabletă, medicamente, şerveţele, cărţi, chei și lista ar putea continua. Unele obiecte ajung să zacă în geanta ta nici nu mai ştii de când, mâinile tale nu-s mereu perfect curate când scotoceşti pe-acolo, iar fermoarele genții sunt atinse de zeci de ori, zi de zi. În acest decor nu tocmai aseptic, germenii îşi fac culcuş, ajung apoi pe pielea ta şi aşa apar iritaţiile, alergiile, ba chiar și infecţiile gastrice. Iată ce trebuie să faci pentru o bună igienizare a genţii:

 

Zilnic

Spală-te pe mâini des şi nu căuta prin geantă în timp ce mănânci sau prestezi activităţi care-ţi murdăresc mâinile. Ai grijă să ai mereu la îndemână un gel anticbaterian pentru spălat pe mâini fără apă şi săpun. Verifică în fiecare seară geanta, să nu uiţi în ea resturi de mâncare, bomboane, ciocolată, șervețele folosite etc.

 

O dată pe săptămână

Scoate totul din geantă şi şterge cu un şerveţel umed obiectele pe care le ţii tot timpul acolo și le atingi des: cheile, portofelul, copertele agendei, pieptănul, tocul de la ochelari, telefonul, tableta sau alte gadgeturi. Ai grijă ca toate produsele tale cosmetice să fie bine închise şi adunate într-un portfard. Verifică-le termenul de garanţie şi aruncă-le pe cele care nu se închid etanş sau au depăşit acest termen. Foloseşte un şerveţel umed pentru mânerele genţii şi pentru limba de material cu ajutorul căreia deschizi fermoarele.

 

Lunar

Goleşte geanta, scutur-o, aeriseşte-o bine, spală-i căptuşeala şi las-o la uscat la temperatura camerei (nu pe calorifer, se poate degrada materialul din care este făcută), cu căptuşeala scoasă şi bine întinsă. Dacă geanta este din pânză, o poţi spăla în întregime – citeşte cu atenţie modul de întreţinere, la cumpărare. Truc pentru genţi de piele mereu ca noi: curăţă-le cu şerveţel demachiant şi unge-le cu cremă de mâini. Pielea îşi va păstra astfel elasticitatea.

 

Curăţenie de toamnă... în poşetă!
Comments