Detox - un mod de viață, nu doar un trend!

Detox - un mod de viață, nu doar un trend!

4 iunie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

În fiecare zi interacționăm cu peste 80 de mii de chimicale toxice. Poluarea şi stresul la care suntem supuşi în fiecare zi ne fac rău, iar eliminarea constantă a toxinelor din organism e vitală.

Printre cele mai frecvente simptome care indică necesitatea unei cure de detoxifiere ar fi o stare de oboseală nejustificată, un nivel scăzut de energie, somnolenţă, trezitul greu dimineaţa, stări depresive, anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare, pofta de dulciuri, pofta de alimente prăjite, condimentate, indigestia frecventă, stările de vomă, balonările, tranzitul lent, durerile de articulații.

Curele de detoxifiere sunt binevenite oricând, chiar și o dată pe an, însă pentru a simți din plin beneficiile curățării organismului de toxine, prelungește „cura“ și transform-o într-un mod de viață!

Renunţă la cafea în favoarea ceaiului de plante

Ceaiurile din plante medicinale ajută la curăţarea ficatului şi a rinichilor, cel din urzică fiind printre cele care numai că detoxifiază organismul, însă îl şi mineralizează şi vitaminizează. Consumat constant și aplicat pe piele, curăţă, stopează căderea părului, eliminând totodată şi mătreaţa.

Fă din apă şi sucuri naturale băuturile tale favorite!

Ţine pe birou sau acasă, lângă pat, o sticlă de 2 l cu apă şi bea câte o gură chiar şi atunci când nu ți-e sete, astfel încât, la sfârşitul zilei, sticla să fie goală.

Ocazional, ca gustare, înlocuiește apa cu un pahar de suc natural de fructe. Grepfrutul detoxifiază nu doar ficatul prin eliminarea toxinelor, ci ajută şi la curăţarea mucusului de pe plămâni, pentru o mai bună respiraţie. Rodiile conţin vitaminele A, C, B, K și ajută corpul să elimine mai eficient toxinele şi chimicalele pe care le-a acumulat. Curăţă eficient rinichii şi ficatul.

O viață fără mezeluri, chipsuri, fast-food? Da, se poate!

Un proces de detoxifiere nu poate avea loc dacă ai mezeluri în meniul zilnic, indiferent de natura lor şi de cât de mare ar fi procentul de carne trecut pe etichetă. Aceste alimente conţin foarte multe chimicale şi otrăvesc organismul, fără a avea o valoare nutritivă importantă. De preferat ar fi ca, măcar în timpul curei de detoxifiere, să renunţi chiar și la lactate în favoarea laptelui din soia sau din nuci.

Mănâncă zilnic cel puţin un fruct sau legumă în fiecare dintre cele cinci culori:

Alimentele verzi te ajută să nu ai probleme cu arterele, rinichii şi ficatul;

Fructele şi legumele roşii conţin numeroase vitamine, antioxidanţi şi fitonutrienţi;

Fructele şi legumele galbene şi portocalii protejează sănătatea ochilor, întăresc sistemul imunitar, păstrează nivelul optim de hidratare a pielii şi încurajează dezvoltarea unui organism sănătos.

Legumele şi fructele albe şi bej te ajută să ai oase puternice şi o bună circulaţie a sângelui.
Legumele şi fructele albastre-mov te ajută să ai o memorie bună şi o inimă sănătoasă.

Alternează mișcarea cu odihna profundă!

Un somn de calitate ajută la detoxifierea organismului, eliminarea stresului, o mai bună putere de concentrare, iar exercițiile fizice efectuate regulat elimină toxinele din corp prin intermediul transpiraţiei.

 

Detox - un mod de viață, nu doar un trend!
Comments