Atenție! Vă informăm că în perioada sărbătorilor legale prima zi de expediere a coletelor este 7 mai. Mulțumim pentru înțelegere!
Cum scapi rapid de cearcăne înainte de revelion!

Cum scapi rapid de cearcăne înainte de revelion!

29 decembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Oboseala acumulată înainte de sărbători poate duce la accentuarea cearcănelor, chiar acum, când ne pregătim să arătăm strașnic în selfie-uri, de revelion. Iată câteva trucuri simple pentru a atenua sau chiar îndepărta problema.

Cearcănele se formează în zona cu piele subțire, sensibilă, de sub ochi, din cauza problemelor de sănătate, stilului de viață dezorganizat sau bagajului genetic, și se accentuează când obosim și nu dormim suficient. Persoanele cu tenul mai închis sunt mai predispuse la apariția cearcănelor din cauza nivelului ridicat de pigmenți ce dau pielii din jurul ochilor o nuanță mai închisă. De asemenea, cu vârsta, nivelul de colagen din piele scade treptat, țesutul se subțiază, venele devin mai proeminente, iar cearcanele, mai vizibile și mai supărătoare.
Ce-i de făcut, pe termen scurt, ca să intrăm cu o privire cât mai luminoasă în noul an? Iată câteva sugestii:


Somnul, remediul ideal
În primul rând, încearcă să dormi bine și suficient (cel puțin șapte ore de somn neîntors) înainte de un eveniment important – în acest caz, revelionul. Somnul rezolvă jumătate din problema cearcănelor. Dacă adormi greu și te scoli des peste noapte, înainte de a te băga în pat, înghite o pastilă de melatonină, un supliment alimentar ce echilibrează producția de hormon natural cu același nume. Studiile au demonstrat că lumina albastră emisă de ecranele telefoanelor și tabletelor afectează nivelul de melatonină din corp și conduce la instalarea insomniilor.

 

Un pic de vitamina K
Nu este nevoie să o înghiți, doar să o folosești ca ser pentru regiunea din jurul ochilor. Aplică sub ochi un strat subțire de vitamina K la fiolă, înainte de culcare, pentru îmbunătățirea circulației sangvine și regenerarea pielii.

 

Cosmetice dedicate
Beneficiile cremelor anticearcăn sunt destul de controversate, dar adevărul e că o cremă dedicată zonei din jurul ochilor conține substanțe hrănitoare, vitamine și antioxidanți cu acțiune eficientă în timp și acționează fără a irita ochii, ceea ce este extrem de important. Folosește cu consecvență o cremă bună de ochi în fiecare dimineață și seara.

 

Alte trei lucuri pe care e bine să le faci de azi și până la revelion:
Nu mai pune gura pe alcool
Bea cel puțin 2l de apă pe zi
Masează ușor zona din jurul ochilor
Aplică zilnic sub ochi felii subțiri de cartof crud.

 

Cum scapi rapid de cearcăne înainte de revelion!
Comments