Miracole de la Marea Moartă

Miracole de la Marea Moartă – cele mai bune ingrediente pentru fumuseţea ta!

19 ianuarie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Zona Mării Moarte și a deșertului Iudeei oferă o varietate de substanțe și formule unice - săruri, nămol, alge, esențe și uleiuri extrase din plante care se găsesc exclusiv în acel colț magic de lume.

Iată o scurtă descriere a câtorva ingrediente speciale care mențin pielea suplă și tânără.

 

Alga Dunaliella

Aproape nicio creatură nu poate supraviețui în apele Mării Moarte, care conțin 350 de grame de sare la fiecare litru de apă. Dunaliella, o microalgă unicelulară aparținând grupului de alge verzi, este una dintre puținele creaturi capabile să trăiască în apa Mării Moarte și, în general, în apele care conțin mai mult de 20% sare.

Aceste alge conțin cantități masive de beta-caroten (un precursor al vitaminei A), pe care sunt capabile să le producă și să le conserve. Betacarotenul protejează împotriva razelor solare dăunătoare și se transformă în piele în vitamina A, o componentă crucială pentru întinerirea pielii.

Algele de apă sărată conțin și o cantitate mare de aminoacizi (inclusiv glicină și alanină), acizi grași esențiali și vitaminele E și B. Aceste elemente sunt esențiale în conservarea tinereții celulare.

Tot ele conțin și o doză mare de substanțe poliolice naturale cu capacitate de adsorbție și de retenție a apei extrem de crescută, substanțe ce mențin presiunea osmotică internă și le permit să supraviețuiască apei sărate. Poliolii furnizează hidratare concentrată pentru ten și corp și contribuie la un aspect tânăr, suplu și luminos al pielii.

 

Artemisia vulgaris (Pelinul negru)

De fapt, există două tipuri de extracte de Artemisia (Artemisia + MUGWORT) - unul este produs de frunză, iar al doilea provine din alte părți ale plantei. Artemisia este un tufiș care crește în zonele deșertice și poartă numele zeiței grecești Artemis. În antichitate, tufișul era folosit pentru tratarea bolilor feminine tipice și pentru ușurarea nașterii. Tufa este cunoscută pentru revigorarea trupului și a minții și pentru calmarea pielii.

Componentele acestei plante sunt bogate în flavonoizi care posedă proprietăți antioxidante, protejând împotriva daunelor provocate de poluarea aerului și de razele UV, încetinind astfel formarea ridurilor. Planta stimulează fluxul sanguin și metabolismul pielii și ajută la dizolvarea toxinelor din organism.

 

Salicornia europae (Iarba sărată)

E o plantă cu o capacitate unică de a rezista la concentrații ridicate de sare și crește pe malul Mării Moarte. Conține cantități uriașe de vitamina C, enzime antioxidante și oligoelemente precum zinc, cupru, magneziu și iod, necesare pentru întinerirea pielii și buna funcționare a acesteia. Planta este bogată în fosfor organic, calciu și siliciu natural - materiale necesare oxigenării celulare și fermității pielii.


Trandafirul de Jericho

Această minunată floare a deșertului a fost descoperită pentru prima dată în deșertul Iudeii de lângă Marea Moartă. Planta poate supraviețui fără apă pentru o perioadă foarte lungă de timp, în apă sărată și la temperaturi foarte ridicate. La prima ploaie, planta se deschide, înverzește și înflorește. Planta conține polizaharide, elemente ce cresc gradul de hidratare a pielii, și proteine ​​speciale active împotriva stresului provocat de acțiunea mediului înconjurător, unul dintre factorii cheie în îmbătrânirea accelerată a pielii.

 

Miracole de la Marea Moartă – cele mai bune ingrediente pentru fumuseţea ta!
Comments