Transformă-ţi defectele în calităţi!

Transformă-ţi defectele în calităţi!

22 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Toţi avem defecte care, credem noi, ne împiedică să evoluăm pe plan personal sau profesional. Însă şi cele mai de nedorit însuşiri ale tale se pot dovedi utile... la locul potrivit!

Unele elemente ale felului nostru de-a fi nu ne recomandă deloc, aşa că tindem să le ascundem sub diverse măşti. Şi în CV ne prezentăm uneori altfel decât suntem de fapt, pentru că - nu-i aşa? – cui i-ar plăcea să angajeze un mare timid, un om care se pierde cu firea din orice? Sau un singuratic incurabil, pentru care lucrul în echipă e un calvar? Totuşi, în unele domenii, chiar asta se cere! Trebuie doar să găseşti activitatea care ţi se potriveşte.

 

Defectul tău: vorbeşti prea mult
Dacă eşti genul de om căruia nu-i tace gura, afla că „defectul“ tău e la mare preţ! În ziua de azi sunt foarte căutaţi oamenii care ştiu să vândă şi să se vândă, persoanele tonice, comunicative, energice. Ești o comoară în activități de marketing – PR sau poți deveni vocea comunității tale!

 

Defectul tău: nu te poţi scula devreme
Poate că programul clasic de lucru de la 9 şi 5 e o tortură pentru tine, dar funcţionezi de minune noaptea. Motivează-te, pornind de la acest „defect“, să-ți deschizi o afacere a ta sau să lucrezi freelance, ca să nu mai semnezi condica dimineaţa, la niciun birou.

 

Defectul tău: timiditatea
Să lucrezi cu publicul te sperie şi nu dai randament în mediile în care se vorbeşte mult şi tare sau în care se pune mare preţ pe munca în echipă? Nu-i nimic, există destule activități care ți se potrivesc: content writing, grafică, activități de laborator. Nu te descuraja, cultivă-ți pasiunile solitare, dar continuă să lucrezi la capitolul încredere în tine, vei avea numai de câştigat.

 

Defectul tău: nu poţi sta locului un minut
Să stai opt ore pe scaun la birou e practic imposibil, pentru că puterea ta de concentrare e condiţionată de nevoia de a te deplasa de colo-colo. Pentru tine sunt ideale activităţile fără un program fix, care presupun mult dinamism. Dacă simţi că debordezi de energie, pe lângă jobul curent, înscrie-te într-un program de voluntariat. Vei pune astfel firea ta de nepotolit în slujba unei cauze nobile.

 

Transformă-ţi defectele în calităţi!
Comments