10 lucruri uimitoare despre trandafiri

10 lucruri uimitoare despre trandafiri

5 iunie 2020 Timp estimativ: ~1 min.

Trandafirul, cea mai iubită floare din lume, simbol al iubirii pasionale și al romantismului pur, are secretele lui. Dar acestea se lasă dezvăluite, petală cu petală, celor care vor să-i cunoască mai bine povestea.

Iată câteva lucruri inedite pe care poate nu le știai despre trandafir, muza splendidei colecții Rose Tea.

 

1. Cel mai mare trandafir din lume e un uriaș roz crescut într-o seră din San Onofre, California, a cărui a inflorescență a ajuns la dimensiunea de 84 de centimetri în diametru. La polul opus, floarea celui mai mic trandafir din lume, trandafirul miniatural, e cât o monedă de zece bani.

2. Despre cel mai „bătrân“ trandafir din lume se crede că are vârsta de 1000 de ani. El împodobește zidul Catedralei din Hildesheim, Germania, iar prezența sa este documentată încă din anul 815. Potrivit legendei, trandafirul acela simbolizează bogăția urbei Hildesheim, și cât timp înflorește, orașul e prosper. În 1945, bombardamentele forțelor aliate au distrus catedrala, dar tufa de trandafiri a supraviețuit. Rădăcinile sale au rămas intacte sub ruine și în scurt timp floarea a crescut din nou, bogată și puternică.

3. În anul 2006, David Austin, un faimos crescător de trandafiri, a prezentat-o lumii pe Juliet, o roză splendidă a cărei obținere a durat 15 ani și a costat 15 milioane de dolari. În prezent, Juliet e considerat a fi cel mai scump trandafir de seră din lume.

4. Nu există trandafiri negri. Acea nuanță întunecată a speciei Dark Rose este de fapt un roșu foarte închis.

5. În lume există peste 100 de specii de trandafiri.

6. În cele din urmă, floarea de trandafir ajunge fruct, unul asemănător cu al măceșelor. Fructele anumitor specii de trandafiri sunt extrem de bogate în vitamina C și sunt utilizate ca ingredient în formula multor suplimente alimentare.

7. În 2002, un trandafir miniatural numit „Overnight Scentsation“ a fost dus în spațiu în scopul unor studii care urmăreau să arate efectele gravitației scăzute asupra mirosului de trandafiri.

8. Cea mai mare grădină de trandafiri privată din lume se află în Cavriglia, Italia, și cuprinde peste 7500 de varietăți de floarea-iubirii.

9. Trandafirul este una dintre cele trei flori menționate în Biblie. Celelalte două sunt crinii și camforul.

10. Uleiul de trandafiri repară vasele capilare, reduce inflamațiile, vindecă, hidratează și catifelează pielea, iar apa de trandafiri curăță, tonifică, revigorează și echilibrează pH-ul, fiind un bun tratament pentru pielea ternă și pentru părul uscat și friabil.

 

10 lucruri uimitoare despre trandafiri
Produse recomandate
Comments