Detalii de efect pentru o casă ca-n reviste

Detalii de efect pentru o casă ca-n reviste

15 mai 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Cu resurse de imaginație nelimitate și cu ajutorul câtorva trucuri simple, poți face mici schimbări de efect în locuința ta, pentru a-i oferi un aspect glamour, ca-n revistele de amenajări interioare.

Cele mai ofertante zone asupra cărora se poate interveni în primul rând sunt spațiile deschise ale casei: hol, living, sufragerie, unde cu bani nu foarte mulți, poți face mici schimbări „de milioane“ ce vor atrage complimentele oaspeților tăi!

 

Mizează pe verde la intrare
O zicală spune că ai doar o singură șansă de a face o primă bună impresie, deci felul în care arată intrarea în casa ta (inclusiv grădina și aleea de acces, dacă stai la curte) este foarte important. Casele cu gazon și grădini îngrijite au preț de revânzare mai mare pentru că pur și simplu arată... mai scump! Oferă casei un facelift revopsind la nevoie fațada, poarta și ușa de la intrare, menținând gazonul impecabil și plantând gard viu și arbuști. Dacă stai la bloc, un ghiveci impunător cu o plantă frumoasă de interior, amplasat în raza vizuală imediat ce intri pe ușă, va fura privirile celor care te vizitează, oferind casei tale un aspect primitor și fresh.

 

Nu neglija cutia de scrisori și numărul locuinței
De multe ori vedem cutii de scrisori ruginite și vechi în fața unor case frumoase, sau numere de apartament/stradă decolorate de timp sau de intemperii. Aceste mici detalii fac însă diferența când vine vorba de aspectul elegant al casei și nu sunt deloc de neglijat. Ai grijă să ai o cutie de scrisori mereu îngrijită, vopsită, practică și suficient de mare pentru orice tip de corespondență ai primi. Nu e deloc șic să vezi un capăt de ziar sau pliante publicitare ieșind prin deschizătura cutiei de scrisori. Numărul amplasat pe ușă/gard alege-l să fie dintr-un material rezistent, potrivit stilului locuinței – îl poți face pe comandă.

 

Respectă regula nr.1 pentru perdele: să fie lungi!
Oricât de frumos și valoros ar fi materialul din care sunt confecționate, perdelele scurte arată ieftin și la propriu, și la figurat (chiar dacă au costat o avere). Draperiile lungi până-n pardoseală și care o „mătură“ puțin, cu 2-3 cm, au acea eleganță leneșă, romantică, aristocratică. Asigură-te, de asemenea, pentru a păstra ideea de lux, că perdelele sunt și suficient de late - cu cel puțin 30 de centimetri mai late decât fereastra. Perdeaua e musai să facă falduri și când este trasă complet.

 

Parfumează fin atmosfera casei tale
Așa cum tu nu ai alege să porți un parfum ieftin, care nu ți se potrivește sau care nu te reprezintă, nici locuința ta nu e complet amenajată fără acel miros de „acasă“, fără căldura unui parfum care să-i ofere personalitate și un plus de eleganță. În măsura posibilităților, oferă casei regulat câte un buchet de flori proaspete, iar pentru un parfum de durată, îmbogățește aerul cu mirosul de candele parfumate sau odorizante de cameră cu eliberare lentă a parfumului.

 

Însuflețește casa prin artă
Lucrările de artă stabilesc stilul și dau personalitate casei tale, așa că ai grijă să selectezi piese care îți plac, care reflectă felul în care vezi tu viața. Lucrările de artă – tablouri, statuete – nu trebuie să coste neapărat averi, dar e musai să aibă o poveste, să vorbească despre tine, iar tu să poți vorbi despre ele. Nu aduce în casă lucruri despre care nu știi nimic (în afară de faptul că sunt foarte scumpe). Nu amplasa în living un pian vechi, dacă nimeni din casă nu știe să cânte la pian. Apropierea de artă cere onestitate, altfel orice obiect, oricât de valorors, poate intra în zona kitsch-ului. Alege deci cu sufletul!

 

Detalii de efect pentru o casă ca-n reviste
Produse recomandate
Comments