5 reguli pentru un corp de vis

5 reguli pentru un corp de vis

8 ianuarie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

5 reguli pentru un corp de vis

Un corp de vis înseamnă, înainte de toate, un corp acceptat, iubit și îngrijit. Nu există standarde și nici tipare în care trebuie să ne încadrăm, pentru că frumusețea înseamnă unicitate!

Unoeri se întâmplă să acordăm toată atenția tenului nostru și să-l răsfățăm cu seruri, măști și creme sofisticate, iar pentru restul corpului să nu găsim niciodată timp. Sau dispoziție. Și, totuși, pielea este cel mai mare organ, iar suprafața sa totală trece de 1.5 metri pătrați. Puneți în balanță, așadar, cât de mare este zona pe care o neglijăm, uneori, în comparație cu tenul căruia îi acordăm tot timpul nostru, în fiecare dimineață și seară.

Și pentru că silueta de plajă nu se obține în ajunul sezonului estival, ci zi de zi, indiferent de anotimp, iată care sunt cele cinci reguli simple de care putem ține cont pentru a ne simți și mai confortabil pe șezlong:

1. Bea suficientă apă

Una dintre cele mai importante reguli pentru o piele luminoasă, fermă, fără celulită și retenție de apă este hidratarea corectă! Străduiește-te să bei cel puțin opt pahare cu apă pe zi, primul dintre ele chiar dimineața, pe stomacul gol. Dacă te ajută, poți adăuga și lămâie. Nu aștepta să ți se facă sete, pentru că atunci corpul este deja deshidratat și nu vrem să ajungem acolo!

2. Exfoliază săptămânal pielea

Indiferent dacă ai pielea uscată sau grasă, exfolierea este minunată și ajută corpul să se curețe de celulele moarte și diverse impurități, care o sufocă. O dată pe săptămână exfoliază pielea, pentru că, astfel, este stimulată și circulația sanguină, iar produsele de îngrijire aplicate ulterior sunt mult mai bine absorbite de piele.

Nu neglija călcâiele și de fiecare dată când folosești scrubul pentru corp, insistă în zona coatelor, a genunchilor, dar și a călcâielor. Există și exfoliante speciale pentru picioare, cu particule ușor mai abrazive și bogate în nutrienți pentru această zonă foarte uscată.

3. Hidratează, hidratează și iarăși hidratează! 

O piele fermă, catifelată, luminoasă este o piele hidratată! Indiferent de tipul ei, pielea trebuie hidratată după fiecare duș. Încearcă să menții acest ritual pe termen lung, să spunem o lună, și odată ce vei vedea diferențele, hidratatea zilnică a pielii cu uleiuri și creme adaptate nevoilor specifice pielii tale va deveni un răsfăț și nu o corvoadă, cum poate ai senzația uneori.

Aplicarea cosmeticelor implică și un masaj delicat al pielii corpului, iar acesta este un beneficiu în sine pe termen lung. Astfel, prin mișcări studiate putem realiza un drenaj al limfei, ceea ce înseamnă adio retenție de apă, celulită și picioare umflate!

Iar dacă alegem produse plăcut parfumate, hidratarea pielii este ridicată la rangul de răsfăț al tuturor simțurilor. Piele catifelată și minunat parfumată în același timp!

4. Ai grijă și de siluetă

Atenția acordată propriului aspect fizic poate fi catalogată, uneori, drept narcisim. În fond, este vorba despre autorespect. La urma urmei, corpul este „locul“ în care ne petrecem cel mai mult timp din viață și merită cel mai bun combustibil pentru a funcționa la parametri optimi.

Așadar, cel puțin o dată pe an încearcă pe pielea ta efectele unei detoxifieri, dacă nu ai puterea de a elimina din dietă alimentele de tip fast-food, sucurile sau zahărul în exces. Măcar zece zile, primăvara, mănâncă sănătos și stai departe de tentații. Include în alimentație legume, fructe, nuci, pește, cereale integrale, lactate bogate în probiotice, uleiuri extravirgine.

5. Fă mișcare!

Sportul activează hormonii fericirii, ne tonifiază musculatura, ne ajută inima și ne dă energie. Indiferent de tipul de mișcare, fie că este o plimbare în parc, jogging, înot, balet sau exerciții simple, efectuate pe salteluța de acasă, sportul înseamnă siluetă și un pas mai aproape de corpul la care visăm.

 

Produse recomandate
Comments