5 sfaturi pentru o culoare de păr rezistentă în anotimpul cald

5 sfaturi pentru o culoare de păr rezistentă în anotimpul cald

10 august 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Razele UVB, umiditatea crescută, substanțele chimice din piscină și salinitatea apei de mare duc la degradarea culorii părului, în special a celui vopsit. Iată ce poți face pentru a-i păstra strălucirea și vitalitatea!

În sezonul concediilor la mare, o importanță deosebită trebuie să o acordăm și îngrijirii părului, nu doar a pielii, mai ales dacă ne dorim să ne bucurăm mult și bine de culoarea pe care o are podoaba noastră capilară. Altfel, apa de mare, clorul din piscină și soarele duc la decolorarea și uscarea părului.

Dacă părul natural are toate şansele să se aleagă cu câteva şuviţe decolorate chiar plăcute ochiului, părul vopsit ia tente arămii neregulate şi îşi pierde luciul. Brunetele și șatenele, în mod special, au de furcă vara cu menținerea culorii părului. Dar și roșcatele, care pleacă în vacanță la mare cu părul de un roșu aprins și se întorc cu el portocaliu și lipsit de strălucire.

Iată ce poți face:

1. Poartă pălării! O pălărie cu borul lat, purtată la fiecare deplasare în aer liber și neapărat la plajă, rămâne cea mai bună armă de protecţie împotriva radiaţiilor UV. Există chiar modele din materiale tratate cu substanţe anti-UV, speciale pentru menţinerea sănătăţii și culorii părului în timpul verii.

2. Protejează părul cu spray cu filtre UV! O altă metodă eficientă este să aplici un spray protector termic, mai ales înainte să mergi la plajă sau la piscină. Reaplică produsul de fiecare dată când utilizezi loţiunea solară și după fiecare baie în mare sau piscină. Datorită filtrelor UV, care mențin legăturile proteice din interiorul fibrelor părului, sprayul blochează radiațiile nocive și, în plus, hidratează, facilitează pieptănarea și lasă părul moale la atingere.

3. Alege produse care hrănesc părul după expunerea la soare! Necesităţile de hidratare ale părului sunt mai mari în timpul verii, mai ales în timpul și după o vacanță la mare, și de aceea este important să folosești şampoane, balsamuri și măști speciale pentru păr uscat şi casant. Unele au și protecție UV! Cosmeticele pentru părul expus la soare sunt mult mai blânde și țintesc spre înlăturarea reziduurilor agresive de sare, de nisip și de clor. Au, de asemenea, o acțiune intens hidratantă, pentru păr și scalp. În plus, mențin intensitatea nuanței părului, care se pălește ușor și rapid la soare.

4. Oferă o vacanță produselor de styling. Încearcă, pe cât posibil, să renunți la spuma de păr sau la fixativ pe timpul verii. Substanţele din compoziţia acestor produse, mai ales alcoolul, agravează măsura în care razele soarelui degradează firele de păr și-l fac să-și piardă vitalitatea culorii.

5. Amână vopsitul până la toamnă! Vopsirea părului pe timp de vară usucă suplimentar părul, mai ales în cazul blondelor. În cazul în care e musai să-ți vopsești părul, fă-o cu cel puţin două săptămâni înainte de vacanța la plajă, eventual doar la rădăcini, timp în care e bine să-l răsfeți cu măști, serumuri și uleiuri hrănitoare!

 

5 sfaturi pentru o culoare de păr rezistentă în anotimpul cald
Produse recomandate
Comments