5 moduri de celebra Ziua Pământului în mod activ

5 moduri de celebra Ziua Pământului în mod activ

22 aprilie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Ziua Pământului se sărbătorește de 52 de ani și aduce în atenția noastră necesitatea protejării mediului înconjurător. Iată cum o putem celebra în mod activ!

Ziua Planetei Pământ a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a atrage atenția clasei politice față de dezinteresul pe care îl arăta mediului înconjurător. Ulterior, senatorul a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc.

Data de 22 aprilie a fost stabilită drept Ziua Pământului de către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în 2009.

Ziua Pământului este un prilej excelent pentru a ne apropia copiii de natură și pentru a-i responsabiliza, adaptat vârstei lor, desigur, în sensul protejării mediului.

O idee bună poate fi vizionarea, alături de cei mici, de documentare despre plante, copaci, natură. Sau poți desena împreună cu ei peisaje din natură. Puteți stabili împreună teme concrete, de genul: cine desenează cel mai frumos brăduț primește un premiu. Sau ascultă împreună cu copiii sunete din natură și jucați cine ghicește primul ce sunet se aude.

 „Pune degetul pe hartă!” Cu ajutorul unui glob pământesc, un alt joc interesant poți face cu cei mici: învârtiți și, pe rând, puneți degetul acolo unde se oprește globul. Cine este la rând, citește numele țării respective, iar tu îl poți învăța capitala sau ceva interesant despre locul acela. Sigur, Google le știe pe toate!

Pe de altă parte, prepararea unei salate cu plante și legume de sezon, alături de copii, poate fi o activitate foarte plăcută. Poți profita de moment și le poți explica în câteva cuvinte celor mici ce plantă este fiecare, ce vitamine are și cum ne ajută să fim sănătoși.

De Ziua Pământului, plantează un copac! Sau pune semințe, flori, răsaduri în grădină sau, de ce nu, pe balcon. Dacă ești părinte, cu atât mai frumoasă și educativă poate fi această activitate dacă îi implici și pe cei mici. Vor fi tare mândri, peste ani, să știe că ei au plantat acel cireș sau cais sau măr... Poate alegi un pom chiar în funcție de fructele lor preferate!

A iubi Pământul înseamnă și a-l polua mai puțin și toți suntem conștienți cât plastic sufocă în acest moment planeta. Prin urmare, renunțarea la a cumpăra zilnic PET-uri cu apă și înlocuirea lor cu sticle reutilizabile, ar fi un pas spre o cantitate mai mică de deșeuri.Și ce mai putem face, din când în când, este să ieșim în natură și să o primenim! Mobilizează familia pentru un picnic... activ! Luați cu voi la iarbă verde mâncare bună, dar și câțiva saci de gunoi în care să adunați peturi, hârtii sau alte obiecte și resturi ce nu ce căuta într-un mediu natural îngrijit și primitor.

 

5 moduri de celebra Ziua Pământului în mod activ
Produse recomandate
Comments