Ziua Pământului - adoptă trendul eco-glam!

Ziua Pământului - adoptă trendul eco-glam!

18 aprilie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Ziua Pământului - adoptă trendul eco-glam!

Pe 22 aprilie avem o ocazie în plus pentru a ne reaminti că respectul de sine înseamnă și respect pentru mediul înconjurător. Putem fi și eco, și glam în același timp!

Reducerea amprentei de carbon, ambalaje prietenoase, reciclabile și cât mai puține, reducerea consumului de apă și gestionarea corectă a deșeurilor... De câțiva ani se promovează intens sustenabilitatea, dar ea nu înseamnă doar alegerea de pe rafturi a produselor alimentare bio sau cu colectarea selectivă a gunoiului menajer. 

Spre exemplu, dacă te-ai gândit cel puțin o dată, în timp ce făceai ordine în dulapuri, că ai haine pe care nu le-ai mai purtat de câțiva ani, un pas important în proiectul grandios numit sustenabilitate ar fi să nu mai cumperi, o perioadă, nimic din ce nu ai neapărată nevoie.

Reciclarea hainelor, donarea lor altor persoane sau magazinelor second-hand ar reduce cantitățile enorme de deșeuri ce provin din industria fashion. În străinătate prinde din ce în ce mai mult contur moda thrift, respectiv cumpărarea de haine din magazine de tip second-hand, vintage sau outlet. Poți găsi adevărate comori acolo! Și ai ocazia să reduci risipa și să economisești bani.

Alege materiale biodegradabile!

Luxul nu înseamnă nepăsare și risipă! Este cool să arăți respect hainelor și să le porți de mai multe ori sau să alegi materiale prietenoase cu pielea și cu natura, fibre naturale, biodegradabile. Capătă popularitate în modă textilele obţinute din surse naturale (ciuperci, alge, fibre de ananas, frunze de bananier), vopsite cu pigmenți naturali și create prin tehnologii inovative, obţinute fără exploatarea muncii și fără abuz asupra ființelor non-umane.

Sticlă în locul plasticului

În fiecare an, aproximativ opt milioane de tone de plastic sunt eliberate în oceane. Obiectele din plastic adesea conţin aditivi care le fac mai rezistente şi mai flexibile, unele din acestea dezintegrându-se şi în 400 de ani. Gândește-te de două ori data viitoare când vrei să cumperi farfurii, pahare sau tacâmuri din plastic, de unică folosință, caserole sau cosmetice. Optează atât cât se poate pentru sticlă sau hârtie reciclată. Există multe branduri care folosesc ambalaje din sticlă pentru cosmetice care pot fi reutilizate apoi în mod creativ

Când vine vorba despre parfumuri, putem opta pentru sticle reîncărcabile, deja trendy în oferta brandurilor de lux! Oricât de neimportante ar părea aceste demersuri, dacă ar fi să adunăm zeci și sute de milioane de ambalaje, la nivel mondial, fiecare mic gest anti-risipă face cu siguranță diferența!

 

Produse recomandate
Comments