5 metode simple de a repara părul deteriorat fără a merge la salon

5 metode simple de a repara părul deteriorat fără a merge la salon

11 octombrie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

5 metode simple de a repara părul deteriorat fără a merge la salon

Ce putem face atunci când părul este deteriorat și nu avem timp să mergem des la coafor? Ei bine, avem câteva variante câștigătoare!

Părul se poate deteriora în urma decolorării, a vopsirii cu produse nepotrivite, a utilizării aparatelor de coafat, dar nu doar din aceste cauze. Poluarea, radiațiile UV, apa din piscină sau mare au și ele un cuvânt de spus! Iată ce poți face:

1.Tunde vârfurile despicate

Cuticula este stratul protectiv al părului, iar atunci când acesta este distrus, părul devine uscat și fragil. Dacă vârfurile tale au textură aspră, trebuie să le tai înainte să începi să îți „repari“ părul. 

2.Evită aparatele de styling care folosesc căldură

Chiar dacă te-ai obișnuit să-ți îndrepți părul cu placa sau să-l faci bucle, ar fi bine să iei o pauză dacă părul este deteriorat. Atunci când e musai să-l coafezi, protejează în prealabil cu produse speciale care conferă protecție termică. 

3.Nu chinui părul pieptănându-l de o sută de ori pe zi

 Această tehnică nu funcţionează ca-n povești şi poate deteriora părul. Perie bine părul pe toată lungimea sa înainte de spălare, pentru a-l descurca mai ușor după.

4.Nu te spăla pe cap cu apă fierbinte și folosește un șampon blând

Apa trebuie să fie caldă, nu rece sau fierbinte. Apa fierbinte fragilizează firul de păr, în timp ce apa călduță sau chiar rece îi conferă strălucire. Este benefică spălarea părului degradat cu un șampon fără formulă spumantă ce protejează fibra capilară și îndepărtează uşor impurităţile, fără a usca şi a deteriora părul. 

5.Clătește părul cu oțet

L-ai încercat pe cel de rodie? Rodia este excepțional de bogată în antioxidanți și benefică nu doar pentru sănătate, ci și pentru păr. Folosit la clătirea părului, oțetul de rodie oferă instantaneu mai multă strălucire părului tău! Dacă ai părul tern, dă vina pe apa dură și pe reziduurile produselor de styling care se acumulează la suprafața părului. Oțetul de păr dizolvă delicat impuritățile, dezvăluind adevărata strălucire naturală a podoabei capilare!

 

Produse recomandate
Comments