Decorează și salvează – aranjamente eco originale, pentru sărbători

Decorează și salvează – aranjamente eco originale, pentru sărbători

21 decembrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

O casă parfumată cu miros proaspăt de brad este cu adevărat pregătită de Crăciun, dar ce-ai spune dacă în acest an te-ai lăsa cuprinsă de spiritul eco și ai realiza câteva decorațiuni... altfel?

Brăduțul tradițional a fost dintotdeauna elementul-cheie al Crăciunului, dar am putea, totuși, în luna cadourilor, să facem chiar noi cel mai frumos cadou naturii și să-i lăsăm brăduții verzi - de care oricum ne bucurăm doar câteva zile, dacă sunt tăiați. Într-un an, un brad obişnuit absoarbe peste 6 kg de CO2 şi elimină oxigen suficient pentru o familie de patru persoane. Acestea fiind spuse, ce zici de câteva idei pentru brăduți ecologici?

Celebrează-ți creativitatea!

Un brad realizat de mâna ta, din materiale inedite, preferabil reciclabile și ingenios bricolate, ar putea să-ți aducă și mai multă bucurie decât unul tradițional. Iar dacă îi antrenezi și pe copii în jocul ăsta, distracția este garantată!

Dacă ești o cititoare înrăită, poți realiza brăduți fabuloși din cărți. Alege locul unde vrei să ridici bradul, apoi fă o bază din cărțile mai mari și adaugă strat după strat, păstrând o formă conică până când îl aduci la înălțimea dorită. La vârf poți pune un îngeraș, ca să păstrezi tradiția, instalație multicoloră și gata brăduțul... intelectual!

Internetul abundă de idei ingenioase. Poți face un plan cu cei mici, spre exemplu, și să-i lași pe ei să deseneze cu cretă colorată, pe o tablă specială, bradul perfect de Crăciun. Sau îl pot picta și decora, eventual, cu globulețe, conuri de brad, beculețe și beteală, iar mai apoi să-l expuneți ca pe o adevărată operă de artă la loc de cinste, în cel mai frumos loc din casă! Vor fi mândri să vadă cât de apreciat este brăduțul lor!

Totodată, o mini-bibliotecă ce sugerează forma bradului este un obiect de decor simpatic care îți poate păstra tot anul în casă spiritul sărbătorilor de iarnă.

Nu arunca, înfrumusețează!

Din conuri de brad și crenguțe uscate se pot realiza coronițe superbe cu care să decorezi casa de Crăciun sau pe care să le oferi în dar prietenilor. Le poți împodobi cu felii de portocală uscate în cuptor, măceșe, fundițe, acadele, batoane de scorțișoară...

Borcanele din sticlă, rămase de la cosmetice, pot deveni suporturi pentru lumânările parfumate. Le poți picta cu vopsea specială aurie, iar mai apoi decora cu sclipici, paiete, crenguțe de brad, fundițe, și pot deveni adevărate podoabe pe masa de Crăciun sau cadouri excelente pentru cei dragi.

 

Decorează și salvează – aranjamente eco originale, pentru sărbători
Produse recomandate
Comments