5 sfaturi pentru o postură elegantă

5 sfaturi pentru o postură elegantă

29 aprilie 2022 Timp estimativ: ~2 min.

Postură elegantă înseamnă poziția corpului nostru nu doar atunci când stăm așezate, dar și atunci când pășim, mâncăm, stăm în picioare sau ieșim din mașină. Gesturi însoțite, desigur, de o atitudine pe măsură!

„Capul sus și spatele drept!”. Și tu auzeai zi de zi replica asta când erai copil?

O postură corectă și elegantă înseamnă mai puține dureri de spate sau cervicale, o eficientizare a manierei de mișcare și îmbunătățirea circulației. Atunci când nu adoptăm o postură corectă, fie culcat, fie în mers, fie pe scaun, supunem organismul unei presiuni inutile care provoacă dureri și disconfort.

În plus, o postură elegantă definește o persoană echilibrată, căreia îi pasă de felul în care se simte și arată în orice moment.

Sfaturi pentru o postură elegantă:

1.Atunci când stai în picioare, arcuieşte-ți coloana vertebrală în aşa fel, încât să-ţi imaginezi că umerii şi posteriorul tău pot atinge un perete invizibil în spate!  Putem împrumuta din gesturile fețelor regale atunci când suntem în dificultate. Spre exemplu, bărbia lui Meghan Markle este întotdeauna paralelă cu podeaua, chiar şi atunci când vorbeşte cu cineva, mâinile sunt uşor relaxate pe lateral, nu încleştate, şi umerii sunt traşi puţin spre spate. Picioarele sunt alăturate şi, adesea, unul stă în faţa celuilalt.

2.Schimbă salteaua, dacă nu te odihnești bine! O saltea prea moale, cu denivelări poate să fie motivul durerilor de spate şi de gât. Somnul de calitate, pe o saltea corespunzătoare, de preferință pe spate sau pe o parte, poate chiar corecta în timp anumite defecte ale posturii, pentru că dormi cu spatele drept.

3.Fă exerciții fizice pentru corectarea posturii! Printre exerciţiile simple sunt genuflexiunile, rotirea umerilor şi combinaţii de extensii ale braţelor şi picioarelor. Poți încerca și yoga, iar „poziția copilului” te ajută să îţi intinzi bine coloana şi să detensionezi muşchii.

4.Poți apela la câteva trucuri pentru a avea o postură elegantă, astfel: uită-te des în direcția omoplaților, dacă îi poți vedea, spatele tău este prea curbat. În plus, asigură-te ca bazinul să nu fie îndreptat înspre înainte, ci să fie aliniat cu spatele.

5.Trăirile interioare își pun amprenta pe mimica, gestica, postura noastră. Când suntem sănătoși, pozitivi și avem o stare de spirit bună, tot corpul exprimă asta. În caz contrar, avem spatele încovoiat, privim în pământ, de parcă ne ascundem într-o carapace invizibilă. O postură ce exprimă încredere în sine, respectiv spatele drept și bărbia ridicată, stimulează producția hormonilor stării de bine, influențând, deci, nu doar sănătatea fizică, ci și pe cea mentală!

 

5 sfaturi pentru o postură elegantă
Produse recomandate
Comments