Energizante care te menţin în formă în mod sănătos!

Energizante care te menţin în formă în mod sănătos!

2 octombrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Când te simţi lipsită de vlagă, caşti încontinuu şi nu te poţi concentra, ai nevoie de o infuzie de energie. Dar nu te repezi către băuturile energizante din comerţ, alege mai bine o variantă sănătoasă.

Alimente şi băuturi care te pun pe picioare sunt destule, mai dificil e de ales ce şi cât să consumăm pentru a nu fi afectat bunul mers al organismului, pentru ca beneficiile pe termen scurt (simţi imediat un boost de energie) să nu fie urmate de efecte neplăcute sau periculoase pe termen lung.

 

În formă chiar de la micul dejun

Ca să te simţi gata de luat lumea în piept încă de dimineaţă, ai grijă ca de pe masa ta să nu lipsească ouăle, cerealele sau brânzeturile, cele mai sănătoase energizante naturale. În cazul ouălor, alege să le mănânci fierte sau ouă romaneşti (ochiuri în apă). Aşa îţi vei feri silueta de neplăceri, plus că nu-ţi vor cădea greu la stomac.

 

Cafeaua noastră cea de toate zilele

Dacă faci parte din categoria „Nu pot să mă trezesc dacă nu simt miros cafea“, află că nu e nimic în neregulă cu obiceiul tău, dacă ții cont de câteva sfaturi:

  • Nu bea mai mult de trei ceşti pe zi;
  • Alege variantele expresso sau la filtru, fără zahăr (poţi adăuga un pic de miere, dă un gust inedit cafelei) şi fără frişcă sau lapte (cafeaua devine indigestă și, în plus, hipercalorică)
  • Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, fă-ţi cafeaua foarte slabă sau mai bine înlocuiește-o cu o ceașcă de ceai verde.

 

 

De ce nu-s bune energizantele la doză

Sunt o combinație-bombă de cofeină, guarana și taurină, substanţe care-şi fac treaba pe moment - te energizează, dar în scurt timp te vei simţi mai obosită decât înainte de a apela la ele. În plus, energizantele produse industrial provoacă dependență, iar consumul zilnic duce la dereglări ale sistemului nervos şi la depresie.

 

Energie de la natură!

Când te aşteaptă o zi grea, un fresh din 5 portocale amestecat cu 3 linguriţe de ulei de in e un tonic excelent.

 

Energizante care te menţin în formă în mod sănătos!
Comments