Esenţe de trandafir – beneficii pentru frumuseţe şi starea de bine

Esenţe de trandafir – beneficii pentru frumuseţe şi starea de bine

19 februarie 2021 Timp estimativ: ~1 min.

 Se spune că frumoasa Cleopatra nu lăsa să treacă nici măcar o zi fără o baie în lapte și petale de trandafiri...

Încă din Antichitate, uleiul de trandafir era cunoscut pentru beneficiile sale extraordinare pentru frumusețe frumusețe și era, în consecință, prețios și inaccesibil femeilor de rând. Apa, dar mai ales uleiul de trandafir sunt două dintre ingredientele-cheie ale ritualului ideal de îngrijire.

 

Utilizarea apei de trandafiri datează încă din secolul al VII-lea în Iran, dar există mărturii despre folosirea ei ca ingredient cosmetic și medical și în alte părți din Orientul Mijlociu. Este destinată în special pielii sensibile, cu roșeață și chiar acnee, pentru că are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antiiritante, astringente, efect tonic și revigorant.

 

Pe de altă parte, uleiul esențial de trandafir este prețios – și ca valoare materială, dar mai ales ca beneficii pentru frumusețea și sănătatea pielii. Pentru obținerea unei singure picături de ulei esențial de trandafir se distilează petalele de la cel puțin 50 de trandafiri!

 

Uleiul de trandafir poate fi folosit pentru piele uscată, sensibilă sau matură, pentru tonifierea acesteia și pentru erupțiile cutanate, însă, dincolo de beneficiile din planul fizic ale uleiului de trandafir, acesta contribuie la un răsfăț total al simțurilor. Ajută persoanele care suferă de insomnii, palpitații sau femeile care se luptă cu efectele secundare ale menopauzei.

 

Aroma de trandafir în lupta cu depresia și anxietatea

 

Se crede că trandafirul este, și din punct de vedere emoțional, la fel de prețios. Aromaterapeutul Gabriel Mojay afirmă că trandafirul este remediul perfect atunci când s-a produs o „pierdere a stimei de sine, o pierdere foarte profundă cauzată de durere emoțională și traume, și în special pentru momentele când apar resentimente rezultate din respingerea și trădarea emoțională“.

 

O baie relaxantă în care am adăugat câteva picături de ulei de trandafir trandafir, sare de baie sau spumant cu aromă de trandafir, urmată de o hidratare a pielii cu o loțiune îmbogățită cu ulei de trandafir pot face adevărate minuni pentru starea noastră psihică.

 

Stările depresive, anxietatea sau stresul stresul pot fi atenuate cu ajutorul aromaterapiei. Folosit cu ajutorul unui difuzor special sau al unei lampe de aromaterapie, uleiul esențial de trandafir relaxează și calmează, având un puternic efect antistres. Este totodată și antibacterian, dar și împrospătează și înnobilează aerul din încăpere.

 

Uleiul de trandafir poate fi aplicat pe piept, gât sau încheieturi, întocmai ca un parfum, însă DOAR amestecat în prealabil cu un ulei purtător, precum cel de nucă de cocos, migdale sau jojoba, pentru a nu irita pielea.

 

Acțiunile antiinflamatoare și calmante ale uleiului de trandafir îl fac ideal pentru masajul de alinare a durerilor și tensiunii musculare.

 

Deși este adesea considerată exclusiv feminină feminină, aroma de trandafir este la fel de potrivită și pentru utilizarea în ritualuri terapeutice destinate bărbaților. Și n-au fost înregistrate niciodată reclamații ulterioare!

 

 

Esenţe de trandafir – beneficii pentru frumuseţe şi starea de bine
Produse recomandate
Comments