Exfoliază tenul și oferă-i strălucire!

Exfoliază tenul și oferă-i strălucire!

21 noiembrie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Exfoliază tenul și oferă-i strălucire!

Exfolierea tenului este unul dintre pașii importanți din rutina de îngrijire pentru că îndepărtează celulele moarte, urmele de machiaj, alte impurități și-ți oferă acel glow care întoarce priviri!

Dacă nu ești încă familiarizată cu exfolierea tenului și beneficiile exfolierii pentru piele, află că exfoliantele faciale se pot clasifica în trei tipuri de bază: mecanice, chimice și enzimatice. În funcție de tipul tău de ten sau nevoile acestuia, alegi unul dintre ele. Nu pe toate odată, în aceeași zi/perioadă, pentru că pielea poate fi sensibilizată excesiv!

Exfolierea pielii îndepărtează celulele moarte, curăță porii, accelerează procesul de regenerare a tenului și formarea celulelor noi, netezește și iluminează pielea. În plus, folosește scruburi pentru ten pentru îmbunătățirea circulației sangvine, stimularea producției de colagen, rejuvenarea pielii și prevenirea ridurilor.

Tipuri de exfoliere a pielii

În urma exfolierii, pielea „respiră” mai ușor și absoarbe și mai bine ingredientele din seruri, creme sau loțiuni.

Exfolierea enzimatică a tenului presupune aplicarea pe piele a unor enzime naturale din acizi de fructe și este ideală pentru îngrijirea tenului sensibil, îngrijirea tenului cuperozic sau îngrijirea tenului uscat. Se aplică de maxim două ori pe săptămână, într-o cantitate mică, și se lasă să acționeze câteva minute după care se îndepărtează.

Exfolierea chimică a tenului se face cu acizi de fructe AHA și BHA, care declanșează procesul de întinerire și de regenerare profundă a pielii. Este eficientă în îndepărtarea petelor pigmentare, atenuarea ridurilor, acționează împotriva acneei și pentru îndepărtarea punctelor negre. Nu este recomandată pentru tenul uscat și sensibil.

Exfolierea mecanică cu ajutorul unui scrub pentru ten se face cu un produs ce are o consistență de gel sau de cremă și conține particule mici, abrazive, care îndepărtează mecanic celulele moarte. Scrubul de față este ideal pentru îngrijirea tenului gras și mixt și se recomandă atenție sporită în cazul pielii acneice. Masează scrubul facial cu mișcări circulare foarte blânde, evitând zona sensibilă a ochilor. 

O rutină simplă de îngrijire a pielii

Pentru o piele perfect curată, revigorată, suplă și hidratată, alege un scrub pentru față cu sare de la Marea Moartă și granule de jojoba. După exfoliere, aplică un ser de față intens hidratant cu ingrediente naturale și uleiuri botanice și apoi completează-ți ritualul de îngrijire a tenului cu o cremă hidratantă, cu o formulă curată, cât mai naturală.

 

Produse recomandate
Comments