Ce să NU faci atunci când vrei să-ţi exfoliezi tenul

Ce să NU faci atunci când vrei să-ţi exfoliezi tenul

8 septembrie 2020 Timp estimativ: ~2 min.

Prin exfoliere, celulele moarte sunt îndepărate, iar tenul devine mai catifelat și mai luminos, dar iată ce trebuie să eviți înainte, în timpul și după această procedură cosmetică.

Exfolierea pielii poate fi realizată în mod mecanic, cu ajutorul cremelor ce conțin granule solide, sau chimic, cu ajutorul acizilor de uz cosmetic cu efect exfoliant, precum AHA (alfa-hidroxi acizi) și BHA (beta-hidroxi acizi).

Odată cu înaintarea în vârstă, ritmul de reînnoire naturală a țesutului cutanat e încetinit, deci trebuie să ajutăm pielea să renunțe la celulele moarte, pentru a face loc unora noi. Pielea frumoasă și fină expusă în urma exfolierii este însă și o piele extrem de sensibilă, de aceea o exfoliere ca la carte presupune evitarea unor situații în care am putea face tenului mai mult rău decât bine.

 

Nu exfolia imediat înainte și după soare

Tenul proaspăt exfoliat e un ten sensibil la razele UVA/UVB, de aceea aplicarea unei creme cu protecție solară maximă și mai ales cu foto-protecție este esențială pentru a evita apariția petelor, iritațiilor alergice și arsurilor solare. Pe de altă parte, tenul proaspăt expus la soare, roșu, bronzat, poate avea de suferit în urma unei exfolieri prea agresive, poate rămâne cu cicatrici sau pete. Cel mai bine e să exfoliem fața toamna și primăvara și să dăm pauză acestei proceduri pe durata verii.

 

Nu exfolia tenul acneic, iritat

Tenul acneic poate beneficia în urma unor proceduri cosmetice ce presupun și exfolierea pielii, dar acestea trebuie realizate la un salon cosmetic, de către personal specializat, altfel leziunile acneice pot fi agravate, nu vindecate.

 

Nu folosi mai multe exfoliante simultan

Pentru a nu face pielii mai mult rău decât bine, nu vom supune tenul mai multor proceduri de exfoliere simutan. Nu combina, așadar, exfolierea mecanică (cu scrub) cu cea chimică (cu acizi).

Exfolierea mecanică, o excelentă procedură de curățare și revitalizare a tenului, se realizează aplicând exfoliantul pentru față cu mișcări circulare lente (dinspre bărbie catre frunte și dinspre mijlocul feței catre exterior). Se va evita exfolierea zonei delicate din jurul ochilor, acea piele sensibilă poate fi ușor vătămată de agenții abrazivi.

 

Ce să NU faci atunci când vrei să-ţi exfoliezi tenul
Produse recomandate
Comments