Poluare urbană? Tenului tău i-ar prinde bine o cură DETOX

Poluare urbană? Tenului tău i-ar prinde bine o cură DETOX

15 octombrie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Despre poluare s-a stabilit că este, după soare, cel mai mare dușman al pielii, pentru că îi sunt atribuite ridurile precoce, lipsa de luminozitate, petele. O cură de detoxificare poate preveni sau măcar atenua aceste efecte.

Dacă locuiești în oraș, evitarea emisiilor nocive de la mașini, a aerului condiționat și a fumului industrial este imposibilă. Fără o îngrijire adecvată, mecanismele de apărare ale pielii sunt afectate, iar acest lucru se numește stres oxidativ.

Curățarea temeinică a tenului este esențială, așa încât impuritățile, praf, sebumul, nu mai spunem despre machiaj, să fie îndepărtate perfect. Astfel, pielea poate respira și porii nu vor fi blocați.

Dacă nu îți plac loțiunile sau spumele de curățare, poți încerca un ulei demachiant pentru  îndepărtarea machiajului, inclusiv în zona ochilor, pe bază de ulei de măsline, cu o textură unică ce transformă uleiul în lapte, în contact cu apa.

Cu ajutorul uleiului natural de măsline din formula sa, care protejează, hrăneşte şi previne uscarea pielii, acesta va oferi o senzaţie de piele perfect curată, revigorată, moale şi hidratată, fără a lăsa un finiş gras.

Poți apela și la o perie de curățare ce transformă etapa demachierii într-un moment de autentic răsfăţ.

O dată pe săptămână ar fi excelent dacă ai putea aplica o mască exfoliantă, care lasă pielea fină, catifelată şi strălucitoare!

Orașele poluate au în aer un număr mai mare de radicali liberi. Acestea, împreună cu razele UV încetinesc procesul de producere a colagenului din pielii - astfel, ridurile apar mai devreme decât ar trebui. Alimentele bogate în vitaminele A și C (citrice, fructe de pădure și morcovi) și suplimentele cu antioxidanți fac minuni pentru piele!

Și, foarte important, bea apă! Cu cât îți hidratezi mai mult pielea, cu atât devine mai puternică în fața toxinelor ce încearcă să pătrundă prin bariera naturală.

Somnul este unul dintre secretele pielii care radiază de frumusețe! Dacă ziua luptă să se protejeze de radiații, vânt, frig, poluare, în timpul somnului e timpul pentru eliminarea toxinelor și regenerare. Când dormim, melatonina pune la treabă celulele stem ale pielii, ce înlocuiesc celulele îmbătrânite cu altele noi.

 

Poluare urbană? Tenului tău i-ar prinde bine o cură DETOX
Comments