Cultivă lumina din tine!

Cultivă lumina din tine!

30 aprilie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Atunci când vorbim despre a fi un om mai bun, să fim propriul nostru termen de comparație. Azi să fim mai buni decât am fost ieri, și mâine să fim mai buni decât am fost azi.

Este o greșeală să faci comparații între tine și alții, indiferent cine ar fi ei, pentru că aveți povești de viață diferite, misiuni diferite, educație diferită și, nu în ultimul rând, vise și dorințe diferite.

De regulă, sărbătorile mari religioase activează în noi dorința de a fi mai buni, mai înțelegători, mai darnici, mai toleranți. Nu este un lucru rău, doar că întreaga noastră viață reprezintă un proces de evoluție, fiecare zi ne îmbogățește cu o nouă experiență, învățăm o nouă lecție, descoperim o nouă latură a noastră, iar dorința de a fi mai buni trebuie să ne anime zilnic, indiferent de ocazie.

Prin urmare, pentru a fi mai bun pentru alții și în ochii altora, fii așa pentru tine, înainte de toate! Nu te mai judeca aspru, nu te mai pedepsi drastic când greșești, tratează-te cu iubire de fiecare dată când consideri că ai eșuat pe vreun plan!

Atunci când ai o zi proastă, când un plan nu ți-a ieșit cum ți-ai propus, când cineva ți-a spus cuvinte urâte sau când persoane care nu te cunosc foarte bine te judecă greșit, nu le răspunde cu aceeași monedă. Respiră adânc, închide ochii și îmbrățișează-te cu toată dragostea din lume! O poți face și fizic, dar în mintea ta: vizualizează-te în centrul inimii tale, îmbrățișează-te și spune-ți: „Te iubesc, va fi bine, mergi mai departe!“.

Alină-te, iubește-te și iartă-te, așa cum ar face-o omul care te iubește cel mai mult din lumea asta!

Încearcă să practici acest exercițiu zilnic, pentru cel puțin 21 de zile, și vei vedea ce transformări benefice vor apărea în sufletul, mintea și într-un final în realitatea fizică! Este cea mai simplă și puternică metodă de a aprinde lumina din tine, lumină pe care o vor simți ulterior și cei din jur.

Doar fiind un om mai bun pentru tine, în ochii tăi și în sentimentele tale vizavi de tine vei putea fi mai bun cu alții. N-ai cum să dăruiești dragoste, înțelegere, compasiune unui străin dacă nu le simți pentru cel mai important om din viața ta: TU.

Și permite-ți să fii diferit, ai încredere în ce-ți spune sufletul tău și nu adera la ideile altora dacă ele contravin principiilor tale! Fii sincer față de tine și ai încredere în intuiția ta, pentru că doar atunci când mintea, sufletul și corpul sunt în echilibru, tu vei fi un om împăcat, lipsit de frustrări, atent la nevoile altora, cu adevărat bun.

Nu te teme că nu te plac toți oamenii! Nici nu e nevoie. Suntem atât de diferiți, încât tocmai unicitatea fiecăruia dintre noi face lumea asta minunată. Important este ca tu să te placi și să ai conștiința împăcată, fără resentimente, ranchiună, regrete. Alege să trăiești frumos și să împarți din lumina ta și celor din jur! Se va întoarce la tine înzecit, ca o binecuvântare!

 

Cultivă lumina din tine!
Comments