Cu tălpile la SPA, pentru cele mai decoltate sandale!

Cu tălpile la SPA, pentru cele mai decoltate sandale!

29 iunie 2021 Timp estimativ: ~2 min.

Sezonul sandalelor s-a instalat deja și pentru multe dintre noi reapar grijile legate de călcâiele care au nevoie de extra-catifelare și extra-răsfăț.

Din fericire, există suficiente trucuri pentru ca nimic să nu ne împiedice să purtăm cele mai decoltate încălțări!

Hidratarea necorespunzătoare, carențele de vitamine şi minerale, anumite boli precum diabetul zaharat și afecţiuni ale tiroidei sau îngrijirea deficitară a picioarelor sunt doar câteva dintre situațiile care ne conferă un aspect neplăcut al tălpilor.

Extrem de inestetice şi chiar dureroase, în anumite situaţii, călcâiele crăpate sunt un prim impediment în calea purtării sandalelor preferate.

Ce poți face:

1. În primul rând renunţă la încălţămintea incomodă, din materiale de proastă calitate, care favorizează transpiraţia abundentă a picioarelor, care nu lasă picioarele să respire şi care favorizează înmulţirea bacteriilor.

2. La sfârşitul fiecărei zile, înmoaie picioarele în apă călduţă în care adaugă săpun sau gel de duş, şi exfoliează călcâiele cu ajutorul unei pietre ponce, a unei pile pentru călcâie sau a unei creme abrazive, specială pentru călcâie. Aplică, ulterior, o cremă pentru călcâie intens hidratantă. 

3. Uleiul de măsline, cel de migdale dulci și cel de argan fac minuni în cazul călcâielor crăpate, mai ales dacă porți pe timpul nopţii ciorapi din bumbac. 

4. Există în comerț șosete speciale pentru exfolierea tălpilor, respectiv pentru repararea călcâielor foarte uscate sau crăpate. Sunt, de fapt, măști speciale pentru picioare, îmbibate cu diverse substanțe intens hidratante, de forma unor șosete. 

5. Hidratează-te corespunzător, mai ales pe perioada verii! Doi litri de apă pe zi ar trebui să fie o regulă, nu o excepţie! Deshidratarea organismului are drept consecinţă atât crăparea călcâielor, cât şi uscarea cuticulelor. Aşadar, simultan tratării problemei din exterior cu ajutorul cremelor şi uleiurilor, acorzi importanță şi interiorului!

6. Călcâiele crăpate pot fi semne ale deficitului de vitamine, în special vitamina A şi Zinc. Prin urmare, o cură de trei luni cu suplimente alimentare care să conţină un spectru larg de vitamine şi minerale este de ajutor nu numai în îmbunătățirea aspectului general al părului, al unghiilor şi al pielii, dar şi în catifelarea călcâielor.

 

Cu tălpile la SPA, pentru cele mai decoltate sandale!
Comments