Cel mai bun ritual de îngrijire e acum la picioarele tale!

Cel mai bun ritual de îngrijire e acum la picioarele tale!

30 martie 2023 Timp estimativ: ~2 min.

Cel mai bun ritual de îngrijire e acum la picioarele tale!

Pe lângă sarcina importantă de ne susține întreg corpul, picioarele noastre trebuie să reziste cu brio pe tocuri sau să alerge kilometri pe bandă și, în același timp, să fie superbe. Și odihnite! Cam greu, dar nu imposibil!

Piciorul are 28 de oase, mai mult de 30 de articulații, numeroase ligamente, nervi și vase de sânge. Nu-i de mirare că apar durerile de picioare după ore întregi petrecute pe tocuri sau în pantofi incomozi. Un ritual temeinic de îngrijire a picioarelor poate atenua stresul la care sunt supuse zi de zi.

Relaxează

Un masaj de relaxare al picioarelor este tot ce îți dorești după o zi grea, nu-i așa? Ei bine, masajul nu doar că te scapă de dureri, dar are beneficii extinse asupra întregului organism. Este știut faptul că în tălpi există puncte reflexogene care corespund organelor importante, iar prin masaj se trimite un impuls electric fiecăruia dintre ele.

Presând respectivele puncte din talpă, stimulam toate funcțiile: digestia, detoxifierea, etc. În plus, încălţămintea strâmtă, ascuțită la vârf și tocurile înalte împiedică circulaţia normală a sângelui. Zece minute de masaj pentru picioare ajută zilnic la transportul oxigenului către celulele corpului, ceea ce este esenţial pentru sănătatea generală.

Exfoliază și hidratează

La cât de mult le chinuim zi de zi, picioarele noastre merită un tratament complet: baie caldă, exfoliere și hidratare. Pune apă caldă într-un lighean și adaugă ceai de mentă, suc de lămâie și  sare de mare. Aceste ingredinte naturale reduc tensiunea la nivelul picioarelor și de a înmuia foarte bine pielea uscată. 

Continuă ritualul cu un scrub pentru picioare, care conține nu doar ingrediente abrazive, ci și uleiuri hidratante. Insistă în zona călcâielor cu un masaj energic, care va stimula circulația și va relaxa picioarele, iar particulele abrazive vor curăța pielea moartă.

După exfoliere, masează delicat picioarele cu o cremă hidratantă, specială pentru ele, apoi pune-ți șosetele. Nu trebuie să-ți fie frig pentru asta. Este un truc care te va ajuta să ai dimineață cele mai catifelate și fine picioare.

Răcorește

Dimineața, înainte de a ieși din casă, împrospătează-ți picioarele cu câteva pufuri de spray răcoritor! Acest lucru le va ajuta să reziste cu brio peste zi, când vei purta multe ore încălțăminte mai mult sau mai puțin comodă. 

 

Produse recomandate
Comments